Travertin - prirodni kamen modernog vremena


Travertin je prirodni kamen koji nam dolazi iz sedimentnih stena. Njega karakterišu sitne šupljine zbog svoje krečnjačke strukture usled taloženja minerala i sedimenata. Od ovog materijala su izgrađene mnoge građevine koje vekovima predstavljaju kulturu i umetnost starog doba, a takođe su izgrađene i mnoge moderne građevine koje su prava turistička atrakcija. Struktura travertina, raznovrsnost boja, prirodne šare i kvalitet su glavni razlozi zašto arhitekte sa zadovoljstvom biraju ovaj kamen.

Travertin je luksuz koji se može priuštiti


Ako pratite trendove u arhitekturi i dizajnu enterijera, primetićete da je sve popularnije imati podne obloge od prirodnog kamena, što zbog izdržljivosti, što zbog lepote. Travertin je idealan prirodni kamen za pod. Prostoru daje luksuznu notu i vrlo je lak za održavanje. Svojom prirodnom strukturom koja je vrlo prepoznatljiva, deluje vrlo dekorativno i svaki dizajn čini vanvremenskim i univerzalnim.

Prirodni materijali se sve više koriste u domovima, kako zbog kvaliteta koji pružaju tako i zbog nesvakidašnje lepote koju samo priroda može da nam pruži. Travertin je kamen koji će zadovoljiti sve vaše potrebe. Njega karakterišu prelepe šare i nežne boje, veoma visoka otpornost na temperaturne promene, izolacione prednosti i lakoća održavanja. Savršen je izbor za podove, zidne obloge, fasadu, stepenice itd.