Klub sto je centralni komad nameštaja koji krasi svaki dnevni boravak. Obično o njemu ne razmišljate na početku uređivanja dnevne sobe, ali kada se radovi privedu kraju klub sto dođe kao šlag na tortu. 

Ukoliko ste u procesu renoviranja dnevnog boravka ili želite samo da zamenite sto, u ovom tekstu ćemo vam prvo objasniti o čemu sve trebate voditi računa pre kupovine stola, koji su materijali najkvalitetniji i najmoderniji, pokazaćemo vam modele koji je naš tim kreirao i od čega zavise cene izrade klub stola po meri.

KLUB STOLOVI ZA DNEVNI BORAVAK


Osnovna namena klub stolova, od same njihove pojave u Velikoj Britaniji tokom kasne Viktorijanske ere, je odlaganje stvari koje koristimo svakodnevno i postavljanje pića i hrane prilikom okupljanja. 

Pored funkcionalne namene ovakvi stolovi vremenom imaju sve veći dekorativni značaj. Danas se izrađuju različitog dizajna, veličina, oblika i materijala. U ovom tekstu pažnju ćemo usmeriti na izradu neobičnih i modernih klub stolova.

Uglavnom postavljen između garniture i TV komode,  klub sto predstavlja jedan od najbitniji element u dnevnom boravku. Kada ulazite u nečiji dom tačnije dnevnu sobu, ugalavnom prvo primetite sto. On je taj koji daje pečat, gradi stil vašeg doma i njim možete naglasiti eleganciju i luksuz. Predstavlja centralno mesto okupljanja vaše porodice i prijatelja u opuštenoj varijanti.

KAKO IZABRATI MODERAN KLUB STO?


Prilikom odabira klub stola morate razmišljati o nekoliko stvari, a to su: veličina i dimenzije, oblik, boja i dizajn, visina i materijal. Smatramo da prvo trebate analizirati vaš dnevni kutak i odrediti koju će funkciju imati sto

Kada oko stola želite da postavite stolice ili fotelje (često se koriste u kancelarijama), u ovom slučaju potreban vam je visok sto. Ukoliko vam je potreban sto koji će ići uz ugaonu garnituru, izaberite niži sto. Postoje i manji stočići koji se koriste kao dekoracija i služe da se recimo na njih postavi cveće, lampa ili drugi dekorativni komad.

Kada odredite koja će funkcija stola biti, tada ćete lakše moći da odlučite visinu stola. Kada birate sto koji će ići uz sofu/garnituru, preporuka je da sto bude niži od sedalnog dela sofe i obično su visine između 30-40cm. 

U zavisnosti od veličine prostorije i slobodnog prostora trebate odlučiti koje će dimenzije i oblik stola biti. Klub stolovi mogu biti okrugli, ovalni, kvadratni i pravougaoni.

OKRUGLI I OVALNI KLUB STOLOVI


Okrugli klub stolovi se uglavnom preporučuju ukoliko imate manju decu radi bezbednosti, jer ne postoje oštre ivice na kojima mogu da se povrede. U tom slulaju takođe se ne preporučuje kupovati stolove sa staklenom površinom zbog lomljenja. 

U manjim prostorijama preporuka je uzeti ovalni ili okrugli sto, jer zauzimaju manje prostora. Možete birati jedan veći ovalnog oblika ili dva manja okrugla stola što je danas jako popularno.

Ukoliko posedujete veliku dnevnu sobu u kojoj imate recimo trosed, dvosed i fotelje najbolje je uzeti jedan veći ovalni i nekoliko manjih okruglih stolova, kako bi svako imao pristup stolu.

PRAVOUGAONI I KVADRATNI KLUB STOLOVI


Ukoliko imate usku ali dugačku prostoriju, najbolje rešenje u tom slučaju je pravougaoni klub sto, koji bi bio uži i dugačak. Ako su vaš dnevni boravak i kauč mali, savetujemo da izaberete kvadratni oblik.

Takođe, u većim prostorijama možete kombinovati dva ili više kvadratnih stolova, jedan veći pravougaoni uz dodatke kvadratnih stolova. Imate mogućnost i kombinovanja pravougaonih sa okruglim dodacima. Veliki je broj kombinacija i mogućnosti, na vama je da odlučite koja vam se kombinacija najviše dopada i koja se najbolje uklapa u enterijer vaše dnevne sobe.

Nakon što ste odlučili koji oblik i veličinu klub stola želite, potrebno je da odredite od kog materijala će biti izrađen.

MODERNI KLUB STOLOVI OD MERMERA I GRANITA


Ukoliko želite da vašem dnevnom boravku date još malo luksuza, da ponosno odmarate u svojoj sofi ali i da kod vaših prijatelja stvorite “WOW” efekat kada uđu u vaš dom, to ćete ostvariti tako što ćete kreirati unikatan i kvalitetan sto od prirodnih materijala.

Klub stolovi od mermera i drugih najkvalitetnijih prirodnih materijala (granita, oniksa, kvarca) su danas najmoderniji, najluksuzniji,  odišu luksuzom i elegancijom. Od navedenih materijala izrađuju se ploče u kombinaciji sa metalnom, inoks i mesinganom konstrukcijom. Takođe, možete birati i boju materijala kako bi se sto uklopio u ostatak enterijera.

Stolovi su uglavnom nalaze na centralnim pozicijama i u središtu zbivanja. Kada zamislite svoje najmilije koji su okupljeni oko stola na kome su vaši omiljeni napici i posluženje, dok uživate u razgovoru i smehu sa njima verujemo da imate jednu vedru i razdraganu sliku u glavi. Sada će vam sigurno biti jasnije zašto su moderni klub stolovi ipak zaslužili da im posvetimo ovoliko pažnje.

Pored toga što mermer izgleda luksuzno vi kupujete dugotrajnost jer je čvrst, jak i neće se deformisati i promeniti oblik. 


SLIKE NEOBIČNIH I NAJLEPŠIH KLUB STOLOVA


Sigurno ste već tokom čitanja ovog teksta počeli da stvarate sliku kako bi vaš novi klub sto mogao da izgleda. Mi ćemo vam dodatno pomoći.

Predstavićemo vam neke ideje i modele koje je kreirao naš od mermera, granita, oniksa i kvarca. Naš tim kreira dizajn klub stolova uzimajući u obzir prostor u kome će se nalaziti i u skladu sa vašim željama.

Ukoliko želite uživo da vidite modele klub stolova, možete posetiti naš Show room i dodatno se informisati o svemu.

CENA KLUB STOLOVA


Pre kupovine potrebno je da odlučite da li želite kupiti sto koji ćete ponovo za nekoliko godina zameniti, jer je materijal lako lomljiv (staklo) ili podložan oštećenjima, ogrebotinama i kraćeg roka (drvo).

Kada pomislimo na mermer i druge prirodne materijale odmah dobijamo asocijaciju na glamur i luksuz pa samim tim pretpostavljamo da taj glamur mnogo košta. U poslednje vreme kada ih upoređujemo sa cenama drvenih stolova, to i nije neka drastična razlika. Ali trebate imati na umu da sto od mermera kupujete samo jednom.

Cena klub stola koje se izrađuje po meri zavisi od: veličine i deblilje ploče, materijala od kojeg je izgrađena proča (mermer, granit, oniks ili kvarc), materijala konstrukcije (metal, inoks ili mesing) i kompleksnosti dizajna samog stola.


IZRADA KLUB STOLOVA PO MERI OD MERMERA I GRANITA


Nadamo se da smo uspeli da vam prikažemo sve benefite koje dobijate ukoliko se odlučite za klub sto po meri od prirodnih materijala. Predočićemo vam još jednom one najbitnije:

  • Estetski momenat: luksuz, elegancija koja će uvek biti u modi
  • Dugovečnost: čvrst materijal, otporan na hemijske i mehaničke uticaje
  • Izrada po meri: unikatan i jednstven model


Ukoliko želite da naš tim izradi kvalitetan i unikatan model klub stola, možete nas kontaktirati za više informacije ili posetite naš salon u Beogradu.


Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Pročitajte još:

Na ove stvari trebate obratiti pažnju pri uređivanju trpezarije

Renoviranje vašeg doma je u toku, i na red je došla trpezarija. Ukoliko ste osoba koja...

Trpezarijski sto – unikatna, dizajnerska i moderna rešenja

Od početaka civilizacije, zajedništva i kolektivnog življenja, ognjište je bilo nepr...

5 saveta za izradu moderne i luksuzne kuhinje po meri

Kuhinja je prostorija u domu u kojoj mnogo žena provodi dosta vremena i koju prilikom renoviranja ...