Svakog dana pojavljuju se nove ideje i saveti za opremanje enterijera, svakog meseca pojavljuju se novi modeli nameštaja, svake godine postavljaju se novi trendovi. U današnje vreme mnogo ljudi i kompanija uključeno je u dizajniranje nameštaja i uređivanje enterijera što dovodi do veoma brzog napretka i objavljivanja novih modela i trendova.

U svim tim informacijama moguće je izgubiti se i doći u stadijum da ne znate šta želite ili ne možete da se odlučite između više ideja. Zato je najbolje da to prepustite osobama koje su se za to školovale, koje će u saradnji sa vama odlučiti i opremiti vaš dnevni boravak.

U nastavku teksta pročitajte o kojim stvarima trebate razmišljati pre konsultacija sa dizajnerima.

Ugaona garnitura ili sofa sa foteljama

Krenućemo od sofe, jer kada pomislimo na dnevini boravak prva asocijacija uglavnom je velika garnitura ili sofa za odmaranje. Pre nego što se odlučite za konsultacije sa dizajnerima, razmislite šta bi vi želeli i šta bi vama više odgovaralo: ugaona garnitura u kombinaciji sa tabureima ili sofa sa jednom ili dve fotelje?

Odgovor na ovo pitanje takođe zavisi i od same prostorije, odnosno veličine dnevne sobe i samog koncepta. Stručni tim dizajnera će vam svakako reći svoje mišljenje, ali morati i vi znati šta želite jer vi odlučujete.

Odabir materijala i modela klub stola

Kada uđete u nečiji dom, verovatno prvo što primetite jeste nameštaj. Od njega dosta zavisi kakvu ćete sliku stvoriti o prostoriji u kojoj se nalazite. Verovali ili ne ali nameštaj diktira da li će soba imati hladnu, toplu, modernu, rustičnu ili neku drugu notu. Niste ni svesni koliko jedan mali komad može izdignuti izgled vašeg doma na veoma visok nivo. 

U svakoj dnevnoj sobi, kao po pravilu, klub sto će zauzeti centralno mesto. Uglavnom postavljen između TV komode i sofe, manjih ili većih dimenzija, na svoju površinu prima mnoštvo korisnih predmeta i dekoracije, pa tako omogućava obavljanje najrazličitijih funkcija.

Naš savet je da izradite klub sto po meri, na našem sajtu možete pogledati mnogo različitih modela koji vam mogu pomoći pri izradi, a u zavisnosti od prostorije i veličine slobodnog prostora odredićemo dimenzije i veličinu.

Kada je izbor materijala u pitanju, tu nemamo dileme. Klijentima koji žele elegantan i unikatan klub sto, koji će svakog ostaviti bez daha, savetujemo izradu od mermera ili granita. Prirodan kamen vam pruža dodatnu dozu elegancije, naročito kada se osmisli unikatan dizajn.

Konzolni sto kao dekoracija

Vremenom su konzolni stolovi postali jako popularni, uglavnom su uski, visoki i dugački a postavaljaju se uza zid ili drugi komad nameštaja. Konzolni stolovi su pravougaonog oblika, ali mogu imati i zaobljene ivice ploča.

U dnevnom boravku konzolni stolovi mogu imati različite namene. Možete kupiti model koji odgovara vašim željama i enterijeru a da na njega postavite TV, ili da TV zakačite na zid a on popuni prazan prostor ispod i služi kao dekoracija, mesto za postavljanje raznih ukrasa i aksesoara. 

Takođe, može poslužiti kao dodatni sto ukoliko imate veliku prostoriju, ali i da popunite neki prazan kutak i na njemu postavite recimo vazu sa cvećem, knjige ili slike voljenih. Možete napraviti model po meri koji ćete postaviti preko radijatora i tako dobiti dodatan prostor za dekoraciju ili postavljanje cveća.

Kamin za toplinu vašeg doma

Kamini su uvek bili i ostaće u modi. Postoji izreka koja kaže da kamin od kuće može napraviti dom, to je potpuno tačno. Ukoliko želite da vašem domu date toplinu i opuštajući ambijent, a ujedno i dodatnu dozu elegancije i luksuza, moderni kamini od prirodnog kamena su pravo rešenje za vas.

Neki su mišljenja da se kamini uklapaju samo u rustičim enterijerima, a mi ćemo vas ovim tekstom uveriti da je to mišljenje pogrešno. Danas postoji mnogo različitih oblika, modela, dizajna kamina koji se mogu uklopiti u svaki enterijer. Nekada su kamini služili isključivo za grejanje, danas pored grejanja imaju veliku estetsku ulogu u opremanju enterijera raznih prostorija.

Pružite domu viđe svetlosti

U današnjem dizajniranju enterijera rasveta više nema samo ulogu osvetljenja prostorije, već predstavlja element pomoću kog možemo oplemeniti prostor i napraviti veliki iskorak u moderno opremanje enterijera.

Tržište nam nudi veliki izbor različitih lustera, lampi i drugih vrsta osvetljenja od kojih i dalje postoje oni klasični, ali i savremeni modeli koji su specijalno dizajnirani i čine elegantan i moderan dodatak vašem enterijeru.

Uz pravilan raspored i odabir rasvete možete u velikoj meri uticati na ambijent i toplinu u vašem dnevnom boravku. Pri odabiru rasvete morate voditi računa o veličini i strukturi prostrorije ali i o samom nameštaju koji se nalazi u vašoj dnevnoj sobi.

U zavisnosti od prostorije i njene namene svetlo može biti radno, ambijentalno ili akcentualno. U dnevnoj sobi bi trebalo izbegavati naglašeno LED osvetljenje jer je to prostorija za opuštanje i odmor. Ukoliko loše osvetlite sobu sav nameštaj koji ste toliko dugo tražili i potrošili novac na njega neće doći do izražaja. Pod lošim osvetljenjem nameštaj neće imati željeni efekat i izgledaće potpuno drugačije.

Zakažite sastanak sa našim dizajnerima

Ukoliko ste rešili da renovirate dnevni boravak, ili možda ceo stan/kuću, nemate vremena da se posvetite i istražujete trendove, modele nameštaja, materijale i sve ono što dolazi sa renoviranjem, prepustite to stručnom i uigranom timu.

Naš tim će o svemu razmišljati umesto vas, nakon sastanka odradićemo projekat sa 3D vizualnim modelom, kada se složite sa svim krenuće se sa izradom i realizacijom dogovora. Za sve dodatne infdormacije budite slobodni da nas kontaktirate.


Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Pročitajte još:

Najnoviji trendovi oblaganja zidova

Živimo u vremenu kada smo preplavljeni različitim trendovima za uređivanje enterijera stanova, ku...

Paneli za oblaganje zidova - Inovativno rešenje za vaše zidove

Kada planiramo kompletno renoviranje soba, prvo naravno krećemo od zidova. Ako ste osmislili već k...

Moderne dnevne sobe - Ideje za uredjenje

Ukoliko bi bilo potrebno da izdvojimo jednu prostoriju kao centar svakog doma, bez mnogo razmi&scaro...