Ukoliko ste u procesu uređivanja enterijera odnosno trpezarije i kuhinje, jedan od najbitnijih delova nameštaja je trpezarijski sto. Trpezarija predstavlja mesto okupljanja vaše porodice i sigurno vam je bitno da se osećate srećno i budete ponosni. 

Ako ste ljubitelj modernog i elegantnog dizajna, a pritom želite unikatan i ekskluzivan sto, najbolja opcija za vas je izrada trpezarijskog stola po meri od najboljih prirodnih materijala u čemu vam možemo pomoći. 

Najveća prednost izade trpezarijskih stolova po meri je što možete savršeno uklopiti sa ostatkom enterijera trpezarije, sprovesti u delo neke od vaših ideja u saradnji sa našim dizajnerima, uklopiti precizno dimenzije i maksimalno iskoristiti prostor. 

U nastavku teksta pokazaćemo vam kako da odaberete odgovarajući dizajn stola, koji oblici stolova po meri postoje, od kojih prirodnih materijala mi izrađujemo stolove i kako možete poručiti izradu trpezarijskog stola.

UNIKATAN DIZAJN STOLOVA


Kao što smo već naveli najveća prednost izrade nameštaja po meri je što možete uklopiti komade nameštaja kako vi želite u zavisnosti od prostorije, isti slučaj je i sa trpezarijskim stolovima. 

Naš tim stručnih dizajnera, koji imaju veliko iskustvo u uređivanju enterijera, pomoći će vam da izaberete najbolje rešenje za vaš trpezarijski sto koji će biti uklopljen sa ostatkom enterijera trpezarije, veliičina i oblik biće u zavisnosti od vaših želja i same prostorije a ujedno to će biti unikatan i moderan sto koji ćete sa zadovoljstvom pokazivati svim prijateljima. 

Nudimo vam i mogućnost izrade 3D modela i rendera odnosno kreiranje fotografija na kojima je prikazan izgled trpezarije sa idejom trpezarijskog stola, kako bi vam pomogli da izaberete najbolji dizajn. 

Ukoliko želite uživo da vidite trpezarijske stolove možete postitit naš Show room gde su izloženi neki od unikatnih modela. Više informacija o cenama i dizajnu možete dobiti na licu mesta ili slanjem upita preko sajta.

RAZLIČITI OBLICI STOLOVA 


Pri dizajniranju trpezarijskih stolova prvo je potrebno utvrditi oblik, možete birati između okruglih, kvadratnih ili pravougaonih stolova. 

Svaki od ovih oblika ima svojih prednosti, na vama je da odlučite koji oblik želite. Pri odabiru trebate uzeti u obzir sam enterijer trpezarije i prostor u kome će se nalaziti sto. 


OKRUGLI (OVALNI) TRPEZARIJSKI STOLOVI 


Ukoliko u prostoriji imate malo manje mesta i vaša porodica čini do 4-5 članova, potreban vam je manji sto, u tom slučaju okrugli trpezarijski sto je dobro rešenje za vas. 

Prednost koju će vam okrugli sto doneti je ta što ćete sedeti bliže jedni drugima, što omogućava bolju komunikaciju i prisniji odnos.


KVADRATNI I PRAVOUGAONI TRPEZARIJSKI STOLOVI


Ukoliko niste ljubitelj okruglih stolova, a imate manji prostor ili vaša porodica čini do 4 člana i nije vam potreban veliki sto, predlog za vas je kvadratni trpezarijski sto. 

Ako imate veliku trpezariju, pravite često okupljanja sa prijateljima, potreban vam je za proslave rođendana i slave, želite veći sto za kojim može sesti više ljudi onda je najbolja opcija za vas pravougaoni trpezarijski sto, koji može biti različitih veličina. 

Ukoliko se odlučite za kvadratni ili pravougaoni sto, možete birati da li želite zaobljene ili pravougaone ivice.

PRIRODNI MATERIJALI OD KOJIH IZRAĐUJEMO PLOČE 


U našoj firmi izrađujemo kvalitetne, ekskluzivne i jedinstvene komade nameštaja, a kada su u pitanju trpezarijski stolovi, ploče pravimo samo od kvalitetnih i prirodnih materijala kao što su: mermer, granit, kvarc, oniks. 

Navedeni materijali daju enterijeru elegantnu i luksuznu notu, a za razliku od drveta prirodni materijali su znatno dugotrajniji i moderniji. Posebna prednost stolova od prirodnih materijala je što se vrlo lako održavaju, a takođe možete izabrati različite boje i dezene koji će se uklopiti sa ostatkom prostorijom.

 

MERMERNI TRPEZARIJSKI STOLOVI 


Mermer je najpopularniji dekorativni kamen koji odiše kvalitetom i elegancijom. Razlog zašto se toliko često koristi je što osim izuzetnog estetskog utiska vrlo funkcionalan. Mermer je čvrst, težak, blistav i lako se može kombinovati sa ostalim materijalima. 

Naziv ovog prirodnog kamena – mermer je grčkog porekla, potiče od reči “marmaros”, što u prevodu znači blistavi kamen. Metamorfni proces čini mermer kompaktnijim i manje poroznim. Mermer krasi najimpozantnije građevine, kao što je Tadž Mahal u Indiji, koji je u potpunosti isklesan od ovog kamena. 


GRANITNI TRPEZARIJSKI STOLOVI 


Granit je pravi izbor za ljubitelje modernog enterijera, koji žele da svoj prostor opreme prirodnim materijalima. Granit je težak, otporan na toplotu, a uz to se izuzetno lako čisti i održava.

Idealan je za opremanje različitih prostorija, površina koje trpe veliko opterećenje i temperaturne razlike. Često se koristi za opremanje stepenica ili zidova, pa ga često možete videti u mnogim svečanim salama i elegantnim holovima. 


TRPEZARIJSKI STOLOVI OD KVARCA (QUARTZ) 


Quartz je primer jakog dekorativnog kamena, koji će u Vaš dom uneti dozu sofisticiranosti i sigurnosti. Naziv quartz (kvarc) je nemačkog porekla, potiče od reči “quarz” što u prevodu znači tvrd ili jak. Specifični sastav ovog kamena ga čini pogodnim za uređenje različitih segmenata enterijera, od kuhinje i kupatila, preko stepeništa do dnevnih boravaka. 

Kvarc je zahvaljujući svom kvalitetu i izgledu našao svoje mesto na tržištu, pa predstavlja veoma čest izbor dekorativnog kamena za uređenje enterijera. Elegancija kojom kvarc odiše je razlog zbog kog krasi i holove, dnevne boravke i svečane sale, a nameštaj sa elementima quartz-a posebno odiše luksuzom i oplemenjuje životni prostor.


TRPEZARIJSKI STOLOVI OD ONIKSA (ONYX) 


Prirodni kamen onyx oplemeniće svaki komad nameštaja i uneti dozu elegancije u Vaš enterijer. Kamen oniks je dobar izbor za uređenje enterijera zbog toga što je pogodan za obrađivanje, pa se može prilagoditi bilo kojoj prostoriji. 

Specifična boja i struktura materijala ga čine efektnim, pa nećete pogrešiti ukoliko oplemenite svoje zidove ili podove ovim kamenom, a nameštaj koji sadrži oniks je posebno atraktivan i luksuzan. 

Prirodni kamen onyx (oniks) je izuzetno cenjen još od antičkog doba. U to vreme je crni oniks smatran lekovitim kamenjem, a nakit koji je on krasio je bio vrlo značajan i na ceni. Dolazi u različitim varijantama i bojama, pa se može naći oniks crne, smeđe, žute i bele boje, kao i nekoliko kombinacija u vidu interensantnih šara. 

MATERIJALI OD KOJIH IZRAĐUJEMO POSTOLJA 


Pored same ploče stola, jako bitan deo čini i postolje. Mi izrađujemo postolja za trpezarijske stolove po meri od metala, inoksa i mesinga. 

Pored odabira samog materijala, nudimo vam širok izbor dizajna i oblika postolja, a neke od ideja možete videti na slici. 

Kao najprodavaniju i najpopularniju kombinaciju materijala za izradu trpezarijskih stolova izdvojili bi ploču od mermera sa metalnim plasificiranim postoljem.

GARANCIJA VISOKOG KVALITETA


Ukoliko i vi želite da u svoju trpezariju unesete dodatni ekskluzivni i luksuzni izgled, kreiraćemo za vas trpezarijski sto jedinstvenog izgleda koji ćete želeti svakom da pokažete. 

Možete nas kontaktirati telefonom ili mejlom, a možete nas posetiti u salonu i videti naš Show room i na licu mesta se informišite o svemu što vas zanima.


Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Pročitajte još:

Dizajn enterijera dnevne sobe - Prepustite opremanje stručnim osobama

Svakog dana pojavljuju se nove ideje i saveti za opremanje enterijera, svakog meseca pojavljuju se n...

7 razloga zašto postaviti podne pločice od mermera ili granita

Da li ste osoba koja preferira kvalitet i eleganciju? Da li su vam dosadili klasični podovi koje mo...

Kako izabrati savršenu fotelju?

Izabrati savršenu fotelju koja će odgovarati svim vašim potrebama i željama nije jed...