U jednom od prethodnih tekstova, koji se ticao uređenja moderne dnevne sobe pisali smo o važnosti ove prostorije za Vaš dom. U njoj se, svakako, provodi najviše vremena. Osim za porodicu, otvorena je i za prijatelje i druge posetioce, pa kao takva treba da ostavlja jak utisak. Osim osećaja opuštenosti i ugodnosti, lepog i prijatnog dizajna, dnevna soba treba da ispuni određene funkcije, upravo pravilnim odabirom nameštaja.


Komode za dnevnu sobu


Gledanje filmova uz kokice, praćenje svetskog prvenstva sa prijateljima, crtani filmovi za najmlađe, proslave rođendana i uspeha, slušanje muzike.. Samo su neke od omiljenih aktivnosti koje se odigravaju među zidovima našeg dnevnog boravka. Današnje vreme i digitalna revolucija, kojoj smo svedoci, doneli su mnoštvo uređaja i gadgeta u dnevne prostore, pa im je potrebno pronaći mesto. Osim što ih negde treba smestiti, bitno je sakriti sve kablove i napraviti red, kako bi soba disala, kako bi bila prijatna i uredna. Ovde na scenu stupaju komode za dnevnu sobu.


TV komode


Činjenica je da TV komode, uz klub stolove i garniture predstavljaju glavne elemente svakog dnevnog boravka (uz to treba dodati i trpezarijski sto, ukoliko se radi o open space prostorima). Oko njih se odigrava uobičajena svakodnevica većine nas. Treba ih birati u skladu sa stilom uređenja koji preferiramo. Elementi mogu biti harmonični, mirnih linija i dizajna, pa tako tkati jednu skladnu priču i ambijent. Nasuprot tome, možemo se odlučiti za efektan prostor sa jakim karakterom i izabrati smele komade, neobičnih boja i oblika. Treća mogućnost je balans – jedan komad nameštaja koji akcentuje prostor i ostali koji umiruju. U svetu današnjeg dizajna naše su mogućnosti neograničene. Kada odlučimo šta želimo treba da krenemo u potragu za idealnom TV komodom ili njenim osmišljavanjem i  izradom po meri.



Moderne komode za TV


Moderna komoda za TV može biti baš taj komad nameštaja koji daje na efektnosti i karakteru našem dnevnom boravku. Iako nam se može činiti kao sporedna i prateća, kada njenu ulogu uporedimo sa foteljom ili garniturom, trebalo bi da još jednom razmislimo. Upravo ona može napraviti razliku i podići ambijent na novi nivo. Jednako je važan element, kako po funkciji koju ostvaruje, tako i po svom estetskom potencijalu. Formiraće priču koja se dešava ispred čitavog jednog zida. Može ga akcentovati jednako uspešno kao što bi to učinila boja, tapeta, obloga... Razmišljajte o modernoj TV komodi kao svojevrsnom ukrasu u prostoru.

Važno je reći i da, u uređenju današnjeg doma, dnevna soba nije jedini prostor u kome TV komoda može naći svoje mesto. Može biti deo dečije ili spavaće sobe, u dizajnu i veličini koju prostor nalaže.




Kako izabrati TV komodu


Koliko može da ulepša i obogati prostor, TV komoda ga jednako lako može učini nefunkcionalnim, pretrpanim, zagušenim... Zbog toga je bitno, kao i kod svakog drugog planiranja, izmeriti i proanalizirati prostor kojim raspolažemo.

Nakon toga sledi donošenje prave odluke o tome što nam je potrebno. Od minijaturnih, koje služe samo kako bismo na njih smestili televizor, do onih koje su razigrane i formirane po čitavom zidu, poput kakve skulpture. TV komode mogu biti i pregrade u prostoru, između dnevnog boravka i trpezarijskog prostora, ukoliko se radi o „open-space“ konceptu.  

Dakle, prilikom odabira komode, prvi faktor je analiza veličine prostora i veličine televizora, koji na nju nameravamo da smestimo. Bitno je takođe razmisliti o ostalim funkcijama koje nam je bitno da zadovolji. Odlaganje knjiga i dekorativnih elemenata na njene otvorene delove, društvenih igara ili boca sa pićem u donje, zatvorene delove...  Pažljivo napravite popis onoga što od TV komode očekujete i za šta će Vam služiti. To će značajno uticati na njenu veličinu i dizajn.

Naredna stavka jeste analiza stila uređenja. Minimalizam ili futurizam, oble ili oštre ivice, puno drvo, pločasti materijali ili mermer…

Dajte sebi odgovore na ova pitanja, napravite svoj spisak i dobićete kriterijume na osnovu kojih ćete izabrati svoju TV komodu.


Komode po meri


Iako je na tržištu mnoštvo proizvođača koji Vam nude već gotove TV komode, u određenim dimenzijama i dizajnu, izrada po meri može biti upravo ono što Vam je potrebno. Ukoliko se odlučite za komode po meri, bićete sigurni da će svi Vaši zahtevi biti zadovoljeni – funkcionalni i estetski. Stići će u dimenziji koja najviše odgovara Vašem prostoru, u dizajnu koji preferirate, izrađena od materijala koji prepoznate kao najkvalitetniji i najadekvatniji vašim potrebama.


Unikatne komode za dnevnu sobu


Mi Vam sugerišemo da razmislite o originalnoj  TV komodi koja je izrađena od mermera. Ona može postati glavni element vašeg dnevnog boravka, unikatni ukras koji će svako primetiti.

Jedan od vodećih trendova u uređenju prostora ove, ali i prethodnih sezona, jeste povratak klasičnog, elegantnog stila. U ovakvom konceptu uređenja, prostor se formira odabirom mirnih paleta i spokojnih tonova za bojenje zidova i plafona. Koriste se materijali poput pliša, mermera i zlatnih akcenata.

U ovakvom ambijentu, unikatna TV komoda od mermera postaće zvezda prostora.

Osim što će svojim suptilnim, prefinjenim, elegantnim izgledom očaravati, biće laka za održavanje, postojana, otporna na uticaje… Prednosti mermera kao materijala su mnogobrojne i to ne treba da zaboravite. Estetika je važna, ali je jednako važan i kvalitet.  

Anastasijević Enterijeri su tu da Vam, svojim savetima, pomognu u odlukama i dizajnu idealne TV komode.

Možemo je napraviti u kombinaciji sa punim drvetom, u manjim ili većim dimenzijama. Od svedenog ukrasa u prostoru, do prostorne pregrade između dnevne sobe I trpezarije, kako god Vi odlučite. Mermer Vam je dostupan u širokoj paleti boja, stoga smo sigurni da ćete pronaći baš ono što ste zamislili.

Inspirišite se, napravite popis svojih zahteva vezanih za idealnu TV komodu I kontaktirajte nas. Hajde da zajedno napravimo idealan ukras za Vaš prostor.



Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Pročitajte još:

Zašto su mermerni klub stolovi najbolji izbor

Kao jedan od centralnih delova nameštaja klub sto je postao nezaobilazan u svakom dnevnom bor...

Kako izabrati savršen sto za dnevni boravak?

Ekskluzivni klub stolovi su deo Svetog Trojstva svakog poštenog dnevnog boravka. Pored omilje...

Laki koraci do luksuznog izgleda vašeg doma

Kada se pripremate za uređenje doma da bi došli do ideja sigurno vam pod ruku dođu razni č...