Ukoliko ste u potrazi za dekorativnim nameštajem kojim želite da upotpunite prazan prostor ali ujedno i date dodatnu dozu elegancije vašem domu, konzolni stolovi su dobro rešenje za vas. Primena ovih pomoćnih stočića je velika, možete ih postaviti u svim prostorima i kupiti u različitim oblicima i veličinama tako da se savršeno uklope u enterijer.

U ovom tekstu objasnićemo vam, ukoliko ne znate, šta su konzolni stolovi, koja je njihova namena i daćemo vam ideje za dizajn ovih stolova.
Šta su konzolni stolovi?

Konzolni stolovi su pomoćni stolovi uglavnom u obliku ćiriličnog slova “P” ali vremenom kako su postali sve popularniji možemo ih pronaći u raznim oblicima i veličinama. S obzirom da mogu biti različitih dimenzija, veličina i dizajna samim tim možemo ih postaviti u svim prostorijama.

Uglavnom se naslanjaju na zid ili neki drugi komad nameštaja i služe da na njih postavimo neki dekorativni komad poput lampe, knjiga, vaze sa cvećem, raznih dekorativnih figurica ili odlagati svakodnevne stvari koje želimo da nam budu pri ruci i na vidnom mestu.

Oblici i namene konzolnih (pomoćnih) stolova?

Vremenom su konzolni stolovi postali jako popularni, a to je bio alarm da se mnogi dizajneri enterijera uključe u dizajniranje i izradu ovih pomoćnih stolova od različitih materijala.

Uglavnom su uski, visoki i dugački a postavaljaju se uza zid ili drugi komad nameštaja. Konzolni stolovi su pravougaonog oblika, ali mogu imati i zaobljene ivice ploča. Već smo napomenuli da ih možete postaviti u svakoj prostoriji i da mogu imati različite namene, a sada ćemo vam dati neke ideje.

Ukoliko imate dugačak a uzan hodnik, konzolni sto možete postaviti uza zid. Izaberite model koji je uzak a visok, na njega možete postaviti dekorativne komade ili posudu za odlaganje ključeva i drugih sitnica prilikom ulaska u dom. A iznad stola možete okačiti na zid neku lepu sliku ili ogledalo.

U dnevnom boravku konzolni stolovi mogu imati različite namene. Možete kupiti model koji odgovara vašim željama i enterijeru a da na njega postavite TV, ili da TV zakačite na zid a on popuni prazan prostor ispod i služi kao dekoracija, mesto za postavljanje raznih ukrasa i aksesoara. Takođe, može poslužiti kao dodatni sto ukoliko imate veliku prostoriju, ali i da popunite neki prazan kutak i na njemu postavite recimo vazu sa cvećem, knjige ili slike voljenih.

Odabirom stola manjih dimenzija konzulni sto može poslužiti kao pomoćni stočić pored kreveta u spavaćoj sobi, na koji možete postaviti lampu i odložiti sitnice koje želite da vam budu pri ruci prilikom buđenja. A mogu poslužiti i kao toaletni sto ili sto za šminkanje.

Takođe, možete napraviti model po meri koji ćete postaviti preko radijatora i tako dobiti dodatan prostor za dekoraciju ili postavljanje cveća.


Materijali od kojih se izrađuju najmoderniji konzolni stolovi

U našoj firmi izrađujemo kvalitetne, ekskluzivne i jedinstvene komade nameštaja, a kada su u pitanju konzolni stolovi, ploče pravimo samo od kvalitetnih i prirodnih materijala kao što su: mermer, granit, kvarc i oniks

Navedeni materijali daju enterijeru elegantnu i luksuznu notu, a za razliku od drveta prirodni materijali su znatno dugotrajniji i moderniji. Posebna prednost stolova od prirodnih materijala je što se vrlo lako održavaju, a takođe možete izabrati različite boje i dezene koji će se uklopiti sa ostatkom prostorijom.

Mermer je najpopularniji dekorativni kamen koji odiše kvalitetom i elegancijom. Razlog zašto se toliko često koristi je što osim izuzetnog estetskog utiska vrlo funkcionalan. Mermer je čvrst, težak, blistav i lako se može kombinovati sa ostalim materijalima.

Granit je pravi izbor za ljubitelje modernog enterijera, koji žele da svoj prostor opreme prirodnim materijalima. Granit je težak, otporan na toplotu, a uz to se izuzetno lako čisti i održava.

Kvarc je zahvaljujući svom kvalitetu i izgledu našao svoje mesto na tržištu, pa predstavlja veoma čest izbor dekorativnog kamena za uređenje enterijera. Elegancija kojom kvarc odiše je razlog zbog kog krasi i holove, dnevne boravke i svečane sale, a nameštaj sa elementima quartz-a posebno odiše luksuzom i oplemenjuje životni prostor.

Oniks će oplemeniti svaki kodmad nameštaja, a specifična boja i struktura materijala ga čine efektnim, pa nećete pogrešiti ukoliko oplemenite svoje zidove ili podove ovim kamenom, a nameštaj koji sadrži oniks je posebno atraktivan i luksuzan.


Materijali od kojih izrađujemo postolja

Pored same ploče stola, jako bitan deo čini i postolje. Mi izrađujemo postolja za trpezarijske stolove po meri od metala, inoksa i mesinga

Pored odabira samog materijala, nudimo vam širok izbor dizajna i oblika postolja, a neke od ideja možete videti na slici. 

Kao najprodavaniju i najpopularniju kombinaciju materijala za izradu trpezarijskih stolova izdvojili bi ploču od mermera sa metalnim plasificiranim postoljem.


Primeri i ideje za izradu konzolnih stolova 

Nadamo se da ste nakon čitanja ovog teksta dobili želju i ideju gde i kako da uklopite nov konzolni (pomoćni) sto u vašem domu, bilo da je to u dnevnom boravku, hodniku ili spavaćoj sobi.

Zato ćemo vam predstaviti neke od naših unikatnih modela konzolnih stolova po meri koje smo napravili od mermera, granita, oniksa i kvarca. Ukoliko vam se neki od modela svidi, ili imate vi ideju za dizajn možete nas kontaktirati za izradu. A ukoliko želite možete posetiti naš Show Room i uživo pogledati modele i raspitati se o svemu što vas zanima.

Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Pročitajte još:

Kako odabrati idealne tepihe za dom

Izbor idealnog tepiha za dom je posebno putovanje. U moru raznih oblika, veličina, materijala i boj...

Kako izabrati savršenu fotelju?

Izabrati savršenu fotelju koja će odgovarati svim vašim potrebama i željama nije jed...

Kompletan vodič za sređivanje, renoviranje i adaptaciju životnog prostora

U članku "kompletan vodič za renoviranje i adaptaciju životnog prostora":Početak plani...