Ukoliko ste u potrazi za dekorativnim nameštajem kojim želite da upotpunite prazan prostor ali ujedno i date dodatnu dozu elegancije vašem domu, konzolni stolovi su dobro rešenje za vas. Primena ovih pomoćnih stočića je velika, možete ih postaviti u svim prostorima i kupiti u različitim oblicima i veličinama tako da se savršeno uklope u enterijer.

U ovom tekstu objasnićemo vam, ukoliko ne znate, šta su konzolni stolovi, koja je njihova namena i daćemo vam ideje za dizajn ovih stolova.
Šta su konzolni stolovi?

Konzolni stolovi su pomoćni stolovi uglavnom u obliku ćiriličnog slova “P” ali vremenom kako su postali sve popularniji možemo ih pronaći u raznim oblicima i veličinama. S obzirom da mogu biti različitih dimenzija, veličina i dizajna samim tim možemo ih postaviti u svim prostorijama.

Uglavnom se naslanjaju na zid ili neki drugi komad nameštaja i služe da na njih postavimo neki dekorativni komad poput lampe, knjiga, vaze sa cvećem, raznih dekorativnih figurica ili odlagati svakodnevne stvari koje želimo da nam budu pri ruci i na vidnom mestu.

Oblici i namene konzolnih (pomoćnih) stolova?

Vremenom su konzolni stolovi postali jako popularni, a to je bio alarm da se mnogi dizajneri enterijera uključe u dizajniranje i izradu ovih pomoćnih stolova od različitih materijala.

Uglavnom su uski, visoki i dugački a postavaljaju se uza zid ili drugi komad nameštaja. Konzolni stolovi su pravougaonog oblika, ali mogu imati i zaobljene ivice ploča. Već smo napomenuli da ih možete postaviti u svakoj prostoriji i da mogu imati različite namene, a sada ćemo vam dati neke ideje.

Ukoliko imate dugačak a uzan hodnik, konzolni sto možete postaviti uza zid. Izaberite model koji je uzak a visok, na njega možete postaviti dekorativne komade ili posudu za odlaganje ključeva i drugih sitnica prilikom ulaska u dom. A iznad stola možete okačiti na zid neku lepu sliku ili ogledalo.

U dnevnom boravku konzolni stolovi mogu imati različite namene. Možete kupiti model koji odgovara vašim željama i enterijeru a da na njega postavite TV, ili da TV zakačite na zid a on popuni prazan prostor ispod i služi kao dekoracija, mesto za postavljanje raznih ukrasa i aksesoara. Takođe, može poslužiti kao dodatni sto ukoliko imate veliku prostoriju, ali i da popunite neki prazan kutak i na njemu postavite recimo vazu sa cvećem, knjige ili slike voljenih.

Odabirom stola manjih dimenzija konzulni sto može poslužiti kao pomoćni stočić pored kreveta u spavaćoj sobi, na koji možete postaviti lampu i odložiti sitnice koje želite da vam budu pri ruci prilikom buđenja. A mogu poslužiti i kao toaletni sto ili sto za šminkanje.

Takođe, možete napraviti model po meri koji ćete postaviti preko radijatora i tako dobiti dodatan prostor za dekoraciju ili postavljanje cveća.


Materijali od kojih se izrađuju najmoderniji konzolni stolovi

U našoj firmi izrađujemo kvalitetne, ekskluzivne i jedinstvene komade nameštaja, a kada su u pitanju konzolni stolovi, ploče pravimo samo od kvalitetnih i prirodnih materijala kao što su: mermer, granit, kvarc i oniks

Navedeni materijali daju enterijeru elegantnu i luksuznu notu, a za razliku od drveta prirodni materijali su znatno dugotrajniji i moderniji. Posebna prednost stolova od prirodnih materijala je što se vrlo lako održavaju, a takođe možete izabrati različite boje i dezene koji će se uklopiti sa ostatkom prostorijom.

Mermer je najpopularniji dekorativni kamen koji odiše kvalitetom i elegancijom. Razlog zašto se toliko često koristi je što osim izuzetnog estetskog utiska vrlo funkcionalan. Mermer je čvrst, težak, blistav i lako se može kombinovati sa ostalim materijalima.

Granit je pravi izbor za ljubitelje modernog enterijera, koji žele da svoj prostor opreme prirodnim materijalima. Granit je težak, otporan na toplotu, a uz to se izuzetno lako čisti i održava.

Kvarc je zahvaljujući svom kvalitetu i izgledu našao svoje mesto na tržištu, pa predstavlja veoma čest izbor dekorativnog kamena za uređenje enterijera. Elegancija kojom kvarc odiše je razlog zbog kog krasi i holove, dnevne boravke i svečane sale, a nameštaj sa elementima quartz-a posebno odiše luksuzom i oplemenjuje životni prostor.

Oniks će oplemeniti svaki kodmad nameštaja, a specifična boja i struktura materijala ga čine efektnim, pa nećete pogrešiti ukoliko oplemenite svoje zidove ili podove ovim kamenom, a nameštaj koji sadrži oniks je posebno atraktivan i luksuzan.


Materijali od kojih izrađujemo postolja

Pored same ploče stola, jako bitan deo čini i postolje. Mi izrađujemo postolja za trpezarijske stolove po meri od metala, inoksa i mesinga

Pored odabira samog materijala, nudimo vam širok izbor dizajna i oblika postolja, a neke od ideja možete videti na slici. 

Kao najprodavaniju i najpopularniju kombinaciju materijala za izradu trpezarijskih stolova izdvojili bi ploču od mermera sa metalnim plasificiranim postoljem.


Primeri i ideje za izradu konzolnih stolova 

Nadamo se da ste nakon čitanja ovog teksta dobili želju i ideju gde i kako da uklopite nov konzolni (pomoćni) sto u vašem domu, bilo da je to u dnevnom boravku, hodniku ili spavaćoj sobi.

Zato ćemo vam predstaviti neke od naših unikatnih modela konzolnih stolova po meri koje smo napravili od mermera, granita, oniksa i kvarca. Ukoliko vam se neki od modela svidi, ili imate vi ideju za dizajn možete nas kontaktirati za izradu. A ukoliko želite možete posetiti naš Show Room i uživo pogledati modele i raspitati se o svemu što vas zanima.

Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Pročitajte još:

Sve što ste želeli da znate o podnim i zidinim pločicama

Ukoliko planirate kompletno renoviranje već postojećeg ili planirate gradnju novog kupatila, svaka...

Kako da uredite dom po trendovima koji ne prolaze?

Kada uređujete dom, da li razmišljate kakvi su trendovi u toj oblasti? Sigurni smo da vam je...

Kako da uredite dom bez trošenja previše novca

Koliko ste puta razmišljali da nešto promenite u svom domu? Da ga uredite skroz po va&...