Kada uređujete svoj dnevni boravak jedna od najzanimljivijih ali i najtežih stvari je kako da rasporedite svoj nameštaj po meri ili komadni nameštaj. Jer upravo od toga kakav raspored napravite, zavisiće koliko ćete se vi i vaša porodica udobno osećati u dnevnom boravku. Pre nego što se otisnete u tu avanturu treba da znate da nema potrebe da se bojite da ćete pogrešiti. Uvek možete napraviti novi raspored. Ipak, da ne bi često menjali mesto vašeg nameštaja po meri ili komadnog nameštaja, predstavićemo vam par smernica kako to što bolje i jednostavnije uradite.

moderno uredjena dnevna soba sa mermernim klub stolom

Dnevni boravak može da vam služi za popodnevno opuštanje posle napornog dana, za druženje sa prijateljima uz kafu i dobru čašicu ili jednostavno za porodična okupljanja. Zato za početak odredite funkciju vaše sobe prema svojim potrebama. Tada možete da napravite raspored vašeg komadnog nameštaja i nameštaja po meri tako da u potpunosti zadovolji sve vaše želje i potrebe.

Raspored za druženje

Ako volite da pozivate prijatelje kod vas kući, bilo samo na kafu i čaj, ili neko malo veće druženje, najbolje rešenje je da u vašem dnevnom boravku imate dva troseda postavljenih jedan naspram drugog. Drugo rešenje da takođe jedan naspram drugog postavite trosed i dvosed. Između njih svoje mesto može da nađe klub sto oblika i veličine koju sami izaberete. 

Raspored za igranje

Bilo samo da volite da igrate karte svaki dan, ili vam je omiljena neka druga omiljena društvena igra, dovoljni su vam trosed, dve fotelje i klub sto. Fotelje postavite naspram troseda, a klub sto između njih. Na taj način ćete dobiti savršen prostor za igranje društvenih igara.

Raspored za mladence

Kada započinjete porodično putovanje sa onim koga je vaše srce izabralo, dvosed postavite dijagonalno sa jedne strane, a sa druge dve fotelje postavljene jedne pored druge. Da bi upotpunili prostor dodajte kakav lep klub sto.

Raspored za malo gostiju

Kada očekujete posetu bliskih prijatelja napravite razmeštaj nameštaja po meri i komadnog nameštaja po meri u vašoj dnevnom boravku tako da se svi osećaju udobno. To ćete postići tako što trosed, fotelje i klub sto ukopiti u jednu celinu. 

Raspored za puno gotiju

Ukoliko očekujete puno gostiju treba napraviti dobar razmeštaj nameštaja, da bi se svi osećali komotno. Dva troseda postavite jedan naspram drugog i između više klub stolova da bi svako imao mesta.

Raspored za rad

Ako radite od kuće, neka soba vam jednostavno mora predstavljati radni prostor. To vrlo lako može da bude i vaš dnevni boravak. Sve što je potrebno da uradite je da dve fotelje postavite jednu preko puta druge, a između dva manja klub stola. Ako ste u prilici ne bi bilo loše da za pravljenje takvog rasporeda nameštaja u vašem dnevnom boravku klub stolovi budu četvrtastog oblika. Zašto je baš ovakav raspored dobar za rad? Lako je. Ako neko bude sedeo fotelji preko puta vas neće vam ometati koncentaciju. Vi ćete moći da birate klub sto koji vam najviše odgovara, dok neko ko sedi sa vama imati slobodan klub sto.

Dnevni boravak i spavaća soba

Ukoliko vas muči manjak kvadrata u vašem domu onda znate da se dnevni boravak uveče može pretvoriti u spavaću sobu. Uz ugaonu garnituru ili kauč koji možete rasklopiti i naspavati se posle napronog dana, u svom boravku imajte i malu fotelju i klub sto okruglog oblika. 

Raspored za žurke

Ako volite da pravite novogodišnje ili rođendanske žurke uz ćurke kao posluženje, treba napraviti poesban razmeštaj nameštaja u vašem dnevnom boravku. Iza troseda postavite trpezarijski sto na kome će stajati posluženje, a naspram stola postavite fotelje. Tako će svi vaši prijatelji biti na okupu. I druženje može da traje do duboko u noć.

Kauč kao glavni junak dnevnog boravka

Neprolazna klasika raspoređivanja nameštaja u dnevnom boravku. Kauč se stavi u sredinu sobe tako da bude okrenut prema jednom od svojih najboljih prijatelja. Televizoru. Oko kauča svoje mesto nalaze dve ili ako imate mesta i tri fotelje. Sa velikim tepihom koji će biti postavljen do prednjih nogica kauča dobićete lepu, zaokruženu celinu. Uz kauč postavite konzolni klub sto sa cvećem ili kakvom drugom lepom dekoracijom.

Klub sto, centralni deo dnevnog boravka

U današnje vreme televizor su posvećuje najviše pažnje u dnevnom boravku. Da bi bi to preduredili i usmerili vaše najmilije jedne ka drugima, posvetite se izboru lepog klub stola, naročito klub stolovima od mermera. Na našem sajtu i salonu možete naći sjajne primerke baš takvih klub stolova. Oni će vašem dnevnom boravku dati posebnu notu elegancije i luksuza. Nameštaj grupišite baš oko klub stola. Sa različtim foteljama, tabureima zanimljivih oblika i boja, uz lep tepih, dobićete jedinstvano mesto gde će vaša porodica i vi provoditi najviše slobodnog vremena.



Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Pročitajte još:

Kako da trpezarija dobije luksuzan izgled zamenom jednog elementa

Vekovima unazad potreba za porodičnim okupljanjima bila je velika. Koliko god da se način zivota m...

Kako da uredite dom bez trošenja previše novca

Koliko ste puta razmišljali da nešto promenite u svom domu? Da ga uredite skroz po va&...

Moderni i luksuzni klub stolovi od mermera

Kada uđete u nečiji dom, verovatno prvo što primetite jeste nameštaj. Od njega dosta...