Kada planiramo kompletno renoviranje soba, prvo naravno krećemo od zidova. Ako ste osmislili već koji ćete nameštaj kupiti i kako urediti enterijer da vam bude prijatno, a ujedno i moderno, trebate razmisliti i o nekom modernom ulepšavanju zidova.

Ukoliko volite inovativna rešenja i unikatno uređivanje enterijera, savetujemo vam da pročitate tekst do kraja i saznate više o panelima za oblaganje zidova i plafona.

Šta su paneli za oblaganje zidova?

Vremenom kako tehnologija napreduje, sve više noviteta se pojavljuje na tržištu koji otvaraju nove mogućnosti i olakšavaju nam posao. Paneli za zidove i plafone su među najnovijim proizvodima kada je u pitanju oblaganje zidova, i u mnogome su promenili način uređivanja.

Često odlažemo krečenje, iako je nekad jako neophodno, razlog tome je uglavnom haos koji nastaje tokom i nakon krečenja a vrlo često i neuredni majstori koje nekada i ne možete pronaći. Nema više pomeranje nameštaja kako se ne bi isflekao, razvlačenje najlona i čišćenje kada se sve to završi.  

Ono što posebno izvdaja ovaj način uređivanja zidova je to što možete izraditi unikatan dizajn koji će se savršeno uklopiti u enterijer prostorije. Paneli se izrađuju od medijapana, koji se prelepljuju folijama koje proizvođač sam izrađuje. Dekorativne folije se jako kvalitetno izrađuju tako da deluju relano i fantastično.

zidni paneli

Paneli mogu biti zidni i plafonski, samo što ne postoji za svaki zidni panel usklađeni plafonski par. U nastavku navešćemo koje benefite donose ovi paneli.

Prednosti panela za oblaganje zidova

Pored toga što predstavljaju novitet na domaćem tržištu, paneli imaju veliki broj benefita koji govore o njihovom kvalitetu. Neki od najvažnjijih prednosti su:

  • jednostavna ugradnja

  • mogućnost premeštanja

  • lako održavanje

  • unikatan dizajn

  • izolacija i otpornost

Kada smo napisali da više nema haosa i čišćenja nakon krečenja, tako smo i mislili. Paneli vam omogućavaju vrlo jednostavnu ugradnju za koju vam nije potreban nikakav specijalni alat, ne lepe se i ne ostaju nikakve fleke tako da nakon postavljanja nije potrebno čišćenje i ribanje. Paneli se spajaju jedan na drugi klik metodom, što čini montažu jednostavnom i brzom. Takođe, treba napomenuti da su spojevi između panela gotovo nevidljivi. Ono što panele čini jedinstvenim je mogućnost skidanja i premeštanja sa jednog na drugi zid, bez oštećenja zidova. Tako da, ukoliko se selite možete ih poneti sa sobom i postaviti u drugom stanu. Maestro paneli su sertifikovani po evropskim ekološkim standardima.

zidni paneli drvo

Ukoliko imate manju decu, paneli su pravo rešenje za vas. Ne morate brinuti da li će se klinci zaigrati i svoje maštarije preneti na zidove, jer se paneli vrlo jednostavno održavaju i čiste, dovoljno je vlažnom krpom preći i sve će nestati.

U zavisnosti od vaših želja, panele možete postaviti na sve zidove u prostoriji ili samo na jednom ili dva zida. Takođe, možete kombinovati više dizajna panela na različitim zidovima, što je danas jako popularno. A možete napraviti i kombinaciju okrečenih zidova i panela. 

U ponudi imamo veliki broj dizajna folija, koje se lepe za drveni panel, što vam omogućava veći izbor i mogućnost da uskladite sve sa ostatkom nameštaja. Postoje različiti tipovi panela koji pružaju neverovatno realan dizajn koji vizualno i na dodir podseća na drvo, cement, kamen ili bilo koji drugi model.

zidni paneli kamen

Pored svih navedenih benefita koji su vezani za montažu i izgled, paneli su jako izdržljivi i otporni. Drvo je jako dobar izolator, pa su i ovi paneli dobro rešenje za zvučnu izolaciju. Posebno u velikim prostorijama, naročito kancelarijama, dobra izolacija može povećati produktivnost radnika. Ukoliko nemate izolaciju, veoma često se dešava da se ponegde pojavi vlaga, ugradnjom panela rešićete i taj problem, jer vlaga neće biti vidljiva a i paneli se neće deformisati. Iako su izrađeni od medijapana, paneli su jako otporni i na vatru zbog folije kojom se prelepljuju, što je jako važno zbog bezbednosti.

Gde možete kupiti panele za zidove i plafone?

Naša firma bavi se izradom panela i dizajnom unikatnih folija. U ponudi imamo preko 40 različitih dizajna folija. Ideje možete potražiti na našem sajtu, a možete ih uživo pogledati i u našem show room-u na Novom Beogradu.

Za sve dodatne informacije o panelima, o cenama i drugim podacima koje vas zanimaju budite slobodni da nas kontaktirate, naše stručno osoblje će vam izaći u susret.Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Pročitajte još:

Kako najbolje postaviti ogledalo u domu

Da li ste razmišljali o tome šta može doneti magiju iz bajki u vaš dom? &Scaro...

Saveti i ideje za izradu modernih klub stolova od mermera

Da li ste u procesu renovniranja dnevnog boravka? Ili možda planirate renovniranje u skorijoj budu...

Kako najlakše urediti terasu pred vrele letnje mesece

Približava se leto. Sa sobom donosi radost, slobodu, lakoću življenja. Pa ipak leto treba dočeka...