Zašto je važno da dnevnu sobu učinite što udobnijom za vas i vašu porodicu? U dnevnoj sobi provodite možda i najviše vremena. Sa najvoljenijima se u njoj opuštate posle napornih dana. Dnevna soba je mesto gde se donose sve one bitne porodične odluke. Zato je važno da vam bude što udbonije baš u dnevnom boravku. Mi vam predlažemo 10 jednostavnih načina da to i uradite.

Približite vaš komadni nameštaj i nameštaj po meri

Ako vaš komadni nameštaj ili delove nameštaja po meri postavite previše udaljene jedne od drugog, javlja se opasnost dovikivanja. Ako morate da poviste ton da bi vas čuli, to nije dobro. Često se može desiti da vaši ukućani pogrešno protumače vaš povišen glas, što može dovesti do neželjenih svađa. Zato jednostavno grupišite vaše komade nameštaja na jedno mesto. Tako ćete stvoriti intiman prostor za druženje gde neće biti potrebe za vikom.

Koristite tabure

Moda korišćenja taburea u dnevnoj sobi se vratila uz pleh i fanfare. Postoji milion stvari koje mogu da preuzmu ulogu taburea u vašoj dnevnoj sobi. To može da bude ojačana kutija ili pletena vreća. Ne samo da vam može poslužiti da “ispružite” noge na brzinu, već i kao deo u kojem možete odložiti sve one sitnice koje vam svako malo trebaju, a ne želite da budu na “vidnom” mestu.

Knjige i časopisi

Iako su knjige i časopisi u današnjem svetu modernih tehnologija pomalo zapostavljeni, malo šta može tako lako da vas opusti u vašoj dnevnoj sobi. Jedino je važno da ih pravilno rasporedite. Napravite malu biblioteku tako što ćete sve knjige i časopise staviti na policu, zidove ili sto. Tako sem što će izgledati lepše, neće vam napraviti nered.

biblioteka u dnevnoj sobi

Fotografije

Porodične fotografije dnevni boravak čine toplijim i intimnijim. Bolje ćete se osećati okruženi fotografijama sa porodičnih odmora i ostalih lepih trenutaka. Zato izaberite omiljene i stavite ih na klub sto u vašoj dnevnoj sobi, ili okačite na zid u lepim ramovima. Tako možete dobiti i lepo umetničko delo.

Lampe

Lampe koje pružaju meko i prirodno svetlo vaš dnevni boravak mogu učiniti mnogo prijatnijim. Da bi njihovo svetlo došlo do punog izražaja lampe razmestite u četiri ugla sobe, jer ćete tako dobiti takozvani “krug” osvetljenja. Više puta smo do sada govorili da je osvetljenje nešto na šta bi trebalo da obratite posebnu pažnju kada uređujete dom. Sem toga što ćete koristiti lampe, dnevno svetlo će vašu dnevnu sobu takođe učiniti dosta udobnijom. Nemojte to zaboraviti.

Zavese

Kakve ćete zavese koristiti u vašoj dnevnoj sobi zavisi samo od vašeg ukusa. Sve dolaze u obzir. Dugačke, polukratke ili kratke, podjednako oplemenjuju ceo prostor, dajući mu poseban pečat. Ako ste štedljivi, odaćemo vam još jednu tajnu, kao više puta do sada. Dugačke zavese čuvaju temperaturu, a samim tim smanjuju vaš račun za struju.

lepe zavese

Biljke

Prirodne biljke su najbolji način da oplemenite dnevnu sobu. Korisne su iz nebrojeno razloga. One će vašem prostroru doneti čist, svež vazduh. Samim tim dnevna soba će vam biti mnogo prijatnija. Biljka većih dimenzija može da vam posluži i kao savršen ukras u vašoj dnevnoj sobi.

Klub sto

Kada je izbor klub stola za vašu dnevnu sobu u pitanju pustite svu vašu maštu da se razmaše. Kako to, pitate se? Lako. Klub sto u vašoj dnevnoj sobi može da bude bilo šta. Stari dedin vojnički kovčeg, bakina žičana korpa, ili čak ranije u tekstu pomenuti tabure. Jedina stvar o kojoj treba da povedete računa je ta da njihova visina odgovara sa ostatkom vašeg komadnog nameštaja ili nameštaja po meri. 

Tepisi

Izbor tepiha za dnevni boravak zavisi isključivo od vašeg ukusa i stila. Ne želimo da vas uplašimo, tepisi mogu biti izuzetno važna karika koja zaokružuje čitav prostor. Zato, kada birate tepih za vaš dnevni boravak, pre svega ga uskladite sa materijalom i oblikom vašem komadnog nameštaja, ili nameštaja po meri. Onda ga uporedite i sa zavesama vaše dnevne sobe. Tada možete biti sasvim sigurni da ste napravili pravi izbor.

luksizni tepih

Dekor

Kada je u pitanju dekoracija vaše dnevne sobe, budite pažljivi. To je najbolji savet koji vam možemo dati. Čovek se lako zanese kada dekoriše dom. Zapamtite, male stvari u velikim količinama mogu da naruše udobnost vaše  dnevne sobe. Samim tim željeni mir “odlazi” kroz prozor. Priznajemo da nije lako odabrati detalje koji će krasiti vaš dnevni boravak. Puno je uspomena koje želite da istaknete. Zato je najbolje da izaberete one detalje koji vam na “prvu loptu” deluju kao pravi izbor, a zatim polako njihov broj smanjujete, sve dok ga ne prepolovite.

Posetom našeg sajta ili salona vrlo lako možete doći do još poneke ideje kako da vašu sobu učitinite još udobnijom. Zato nemojte časiti časa, već nas posetite što pre.
Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Pročitajte još:

Kako izabrati savršen sto za dnevni boravak?

Ekskluzivni klub stolovi su deo Svetog Trojstva svakog poštenog dnevnog boravka. Pored omilje...

Kako da uredite dom bez trošenja previše novca

Koliko ste puta razmišljali da nešto promenite u svom domu? Da ga uredite skroz po va&...

Moderni kamini - Element koji će uvek biti u trendu

Da li i vi pripadate grupi ljudi koji smatraju da kamini više nisu u trendu i da se mogu post...