Iz kuhinje sve počinje. Kuhinja je mesto gde uglavnom supruge, majke, bake provode najviše vremena tokom dana. Svaka žena mašta da ima prostranu, funkcionalnu kuhinju po svojoj želji i idejama, a to je sada moguće uz izradu kuhinja po meri.

Ukoliko želite da ovog puta uložite više novca kako bi renovirali kuhinju koja će vam trajati bukvalno ćitavog života, pročitajte tekst do kraja i saznajte koji su to najkvalitetniji materijali za izradu kuhinjskih elemenata, koje su najkvalitetnije sudopere, najkvalitetniji materijali za izradu radnih ploča.

radna ploca po meri


Zašto su bolje kuhinje po meri od gotovih kuhinja?

Pre nego što krenemo sa savetima vezanih za izradu kuhinja po meri, osvrnućemo se na uvek aktuelno pitanje koje glasi: “Da li su bolje kuhinje po meri ili gotove kuhinje?”. Mi prednost dajemo kuhinjama po meri, a sada ćemo vam dati nekoliko razloga.

Prednost pri izradi kuhinje po meri je što možete sami izabrati materijal od kog će se izraditi elementi i radna ploča. Pored izbora materijala, vi možete birati sva detalj poput boje, dizajna i oblika. Kod gotovih kuhinja to nije moguće, jer kao što sam naziv kaže, vi imate pred vama gotov proizvod koji ne možete modifikovati.

kuhinja po meri

Najveći benefit kada izrađujete po meri je što elemente kuhinje možete organizovati i prilagoditi prostoru u kom će se nalaziti. Možete maksimalno iskoristiti prostor i organizovati elemente onako kako ste navikli i kako vam najviše odgovara. Samim tim, imaćete unikatnu kuhinju koju niko drugi nema, jer je pravljena specijalno za vas.

Danas postoji mnogo zanimljivih i funkcionalnih elemanata i ideja kako organizovati i urediti kuhinju, da bude praktična ali i vizualno elegantna i luksuzna, a to je moguće sprovesti u delo samo kada se izrađuje po meri.

Nadamo se da smo uspeli da vam dokažemo da je izada kuhinje po meri prava stvar, idemo dalje. Predstavićemo vam najkvalitetnije materijale od kojih se prave moderne kuhinje koje imaju jako dug vek trajanja.

Najkvalitetniji materijali za izradu kuhinjskih elemenata

Krenućemo od materijala za izradu kuhinjskih elemenata. Postoji dosta materijala koji se koriste pri izradi kuhinja, neki su lošijeg kvaliteta neki su visoko kvalitetni. Na vama je da izaberete koji odgovara vašim željama, potrebama i finansijama. S obzirom da se u ovom tekstu bavimo kvalitetnim materijalima, navešćemo neke od najkvalitetnijih.

Medijapan se dobija prešanjem sitnih drvenih čestica s vezivom pod visokim temperaturama i vrlo je pogodan za dalju obradu i rezanje. Ne savija se i vrlo se lepo obrađuje. Nema zrnatu strukturu kao iverica i zato se lakše obrađuje te se od njega mogu napraviti najsloženiji i neobični oblici. Površina ploče se obrađuje višeslojnim lakiranjem pa je samim tim materijal vrlo otporan na vlagu, toplinu, svetlost i masnoću.  Sam medijapan nije skup, ali cijenu uvelike povećava lakiranje (mat, polumat i visoki sjaj).

Svi znamo šta je puno drvo i koje su njegove prednosti, prvenstveno misleći na dugotrajnost i kvalitet. Kuhinje od punog drveta su skuplje ali takve kuhinje su sigurno unikatne. Danas se retko izrađuju upravo zbog visoke cene.

Najkvalitetniji materijali za izradu radne ploče

Kada ulažemo u renovniranje, u ovom sličaju u kuhinju po meri, a pritom želimo da kupimo najkvalitetnije i najmodernije elemente svakako da želimo da to traje što duže i da ne moramo za nekoliko godina opet kupovati. Jako je važno da je radna ploča kvalitetna jer ona trpi najviše; prilikom pranja se kvasi, prilikom pripreme dolazi do grebanja i drugih fizičkih oštećenja, priliko čišćenja nanosimo razna sredstva koja mogu oštetiti nekvalitetnu ploču.


Ukoliko želite radnu ploču koja je potpuno otporna na vlagu, vodu, grebanje i otporna na hemijska sredstva koja se koriste za čišćenje, onda definitivno trebate izabrati neki od prirodnih kamena. Materijali od prirodnih kamena koji se najviše koriste u proizvodnji radnih ploča za kuhinje su: mermer, granit, oniks i kvarc. Pored toga što ovi materijali izgledaju lepo i luksuzno, dodatna prednost je što ih možete naći u različitim bojama tako da ih lako možete uklopiti sa ostatkom kuhinje, a sam materijal se lepo uklapa sa svim drugim materijalima (drvo, staklo). Još jedan benefit je što se vrlo lako čisti i održava.

Najkvalitetnije sudopere za kuhinju

Odabir prave sudopere za Vaš dom nije nimalo lak zadatak jer sudopera mora da prati enterijer kuhinje. U zavisnosti od strukture porodice i broja ukućana bira se sudopera jer na prvom mestu ona mora da zadovolji sve potrebe svakog člana porodice. morate razmisliti o tome koliko aktivno vremena provodite u kuhinji, koliko koristite dnevno sudoperu i u koje svrhe. Ako svakodnevno perete posuđe mnogo je praktičnije da imate dve kadice jer će Vam one olakšati posao. Ako posuđe perete u mašini, a sudoperu koristite za pranje namirnica onda nema potrebe za duplom sudoperom. 

Reginox sudopera

Na našem tržištu najrasprostranjenije su sudopere od nerđajućeg čelika, a sve popularnije postaju granitne sudopere. U našoj ponudi nalaze se Reginox sudopere koje ostavljaju bez daha svojim dizajnom u više različitih boja. Izrađene su od najkvalitetnijeg nerđajućeg čelika, a uz ove sudopere možete upariti i elegantnu slavinu od istog materijala i boje. Takođe se mogu napraviti i dodaci za sušenje posuđa ili cedila koja se instaliraju u jednom delu kadice. 

Izrada modernih kuhinja po meri

U našoj ponudi možete pronaći kuhinje, izrađene od najkvalitetnijih prirodnih materijala, koje će pružiti svakom ambijentu toplinu i učiniti Vaš dom funkcionalnim, kao i estetski veoma posebnim. Izrađujemo kuhinje prema Vašem ili našem dizajnu, od materijala koji Vi birate. U našoj ponudi materijala možete pronaći mermet, granit, kvarc ili oniks. Najkvalitetniji materijali u pažljivo izabranoj paleti boja, kreiraće moderan i sofisticiran novi izgled Vaše kuhinje.

Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Pročitajte još:

Anastasijević i sinovi - Sajam građevine u Beogradu 2019.

Sajam građevine je od 1996. godine pa do danas po veličini izložbenog prostora i broju domaćih u...

Kako odabrati idealne tepihe za dom

Izbor idealnog tepiha za dom je posebno putovanje. U moru raznih oblika, veličina, materijala i boj...

Kako izabrati savršenu fotelju?

Izabrati savršenu fotelju koja će odgovarati svim vašim potrebama i željama nije jed...