Kao jedan od centralnih delova nameštaja klub sto je postao nezaobilazan u svakom dnevnom boravku. Sa sve većom potražnjom pojavili su se i različiti materijali od kojih se izrađuju klub stolovi, a samim tim i sve veći izbor modela. Zbog velike ponude materijala i modela danas je izbor klub stola postao jako težak i iscrpljujući posao koji iziskuje vremena da se prvo informišete o materijalima a kasnije da potražite ideju za dizajn.

mermerni klub sto sa ukrasima

Zato želimo ovim tekstom da vam malo olakšamo posao i pretragu. Ukoliko volite kvalitetan nameštaj i želite da taj komad nameštaja kupite jednom i da on dugo traje, na pravom ste mestu. U ovom tekstu daćemo vam nekoliko razloga zašto je mermerni klub sto pravo rešenje, a ujedno ćemo vam dati i nekoliko ideja za dizajn.

Zašto baš mermer?

Kada kažemo mermer, svako prvo pomisli na luksuz i eleganciju. Vekovima mogli su ga priuštiti samo bogati i imućni ljudi koji su želeli svoje objekte da učine posebnim i luksuznim. Danas je situacija dosta drugačija, pa ovaj materijal sada može skoro svako da priušti, a konkurekcija firmi koje se bave obradom ovog kamena je sve veća što dovodi do sve pristupačnijih cena.

Mermer nastaje procesom metamorfoze u zemljinoj kori, pod velikim pritiskom i visokim temperaturama postaje kompaktiniji i manje porozan, što ga čini čvrstim i otpornim a samim tim i dugovečnim. Zato se priča da se nameštaj od mermera kupuje samo jednom.

mermerni klub stolovi mali okrugli

Mineralni krečnjaci kao što su glina, mika, kvarc, pirit, gvožđe od kojih je mermer sačinjen omogućavaju da ovaj kamen možemo dobiti u različitim bojama i dezenima. Pa tako danas imamo u ponudi mermer u sledećim bojama: bela, siva, crna, zelena, plava, braon, roze, crvena itd. Nakon poliranja mermer dobija onaj prepoznatljivi sjaj na koji niko ne može ostati imun.

Razlog zašto je mermer popularan materijal u dizajniranju enterijera, a koriste ga i preporučuju svi svetski dizajneri, je taj što se može uklopiti u svaki stil ukoliko ga pametno iskoriste, a može se kombinovati sa različitim materijalima. 

Saveti i ideje za izradu mermernih klub stolova

U zavisnosti od veličine vašeg dnevnog boravka i slobodnog prostora možete izabrati veličinu i oblik stola, tako da ne smeta prilikom kretanja kroz prostoriju. Kod manjih prostorija savetuje se manji okgrugli stolovi koji zauzimaju manje mesta, a ukoliko je prostorija uža a dugačka možete uzeti uski pravougaoni ili ovalni sto.

Kod većih prostorija veća su mogućnosti i izbor, pa tako možete izabrati neki veći pravougaoni sto ili kombinaciju više stolova različitih oblika ukoliko je vaša dnevna soba prostrana i imate više nameštaja za sedenje. Kombinacija više klub stolova čine prostor dinamičnijim i možete uvek promeniti raspored stolova po potrebi.

Takođe, trebate voditi računa i on visini stola. Klub stolovi koji se koriste u centralnom delu prostorije i čine glavni sto za odlaganje sitnica, savetujemo da budu u visini sedalnog dela sofe što je uglavnom od 30-45cm koliko iznose visine standardnih klub stolova. Ukoliko želite samo dekorativni sto koji će biti pozicioniran na bočnim pozicijama, visina zavisi od više faktora ali i vaših zamisli.

Pravougaoni klub stolovi mogu se koristiti u malo većim prostorijama u kojima ima dovoljno prostora za kretanje, a nema više garnitura i kreveta za sedenje pa je dovoljan jedan veći sto da mu svako može pristupiti. Ukoliko je dnevna soba pravougaonog oblika, možete izabrati uži model klub stola kako ne bi smetao pri kretanju. Ukoliko je garnitura manja i nije potreban veći sto, možete izabrati kvadratni oblik.

kvadratni beli mermerni klub sto

Ukoliko posedujete veliki dnevni boravak i više nameštaja za sedenje savetujemo da napravite nekoliko stolova. Možete kombinovati na sledeće načine: jedan veći pravougaoni i dva ili više manjih kvadratnih, jedan veći kvadratni i dva ili više manjih kvadratnih, dva ili više manjih različitih dimenzija.

Okrugli i ovalni stolovi se preporučuju ukoliko imate manju decu zbog bezbednosti, ali takođe se preporučuju u manjim prostorijama jer zauzimaju manje prostora. U zavisnosti od oblika dnevne sobe i sofe možete birati između okruglog ili ovalnog oblika. 

Već smo objasnili prednosti kada imate više stolova, to se odnosi i na pravougaone (kvadratne) i na okrugle (ovlane) stolove. Pored mogućnosti menjanja rasporeda i položaja stolova što vam omogućava veću fleksibilnost u zavisnosti od broja osoba, okrugli stolovi sa planskim konstrukcijama mogu vam omogućiti da spakujete stolove jedan ispod drugog i na taj način dodatno povećate prostor za kretanje.

Kako ukrasiti klub sto?

Izabrali ste mermer za izradu ploče stola, mermer najbolje ide uz metalnu konstrukciju, odredili ste da li ćete jedan veći ili kombinaciju više manjih stolova. Pre nego što vam predstavimo našu ponudu za izradu stola, daćemo vam još par saveta kako ih možete kasnije ukrasiti.

Kada je u pitanju ukrašavanje, tri je magičan broj. Kod mermernog klub stola bilo kog oblika i veličine, tri predmeta na njemu su prava mera. Ovo pravilo ipak nije striktno i više treba da vam posluži kao vodilja prilikom ukrašavanja vašeg stola.

Možete sae igrati sa predmetima različitih visina, u kombinaciji sa pravilom broja tri vaš sto će dobiti posebnu energiju. Postavite najviši predmet u sredinu a sa strane dva niža predmeta, ukoliko nemate neki predmet koji je viši od ostalih, možete improvizovati platformicu na koju ćete je postaviti, i tako dobiti željeni efekat.

Ukoliko se odlučite za četvrtasti klub sto, lepši i elegantniji izgled možete da dobijete tako što ćete koristiti dve grupe, po jednu u svakom ćošku.

Izbor predmeta koji će ukrasiti vaš mermerni klub sto je veliki, mi ćemo vam navesti nekoliko koji su sigurno pun pogodak. Mirisno cveće divnih boja uvek treba da ima mesto na vašem mermernom klub stolu. Ako ste u mogućnosti imajte sveže tek ubrano cveće, u bojama koje će biti suprostavljene ostalim ukrasima.  Sveće su vrlo jednostavan i lak način za stvarenje lagodne, pa čak i romantične atmosfere. Posebno romatnične. One su tajno oružje svih profesionalnih dizajnera enterijera. Sve izgleda lepše kada je servirano na poslužavniku. „Obični“ ukrasi na vašem mermernom klub stolu takođe. Ako sve što želite stavite na sto, može da izgeda pomalo neuredno i nabacano. Ali zato ako sve te detalje stavite na poslužavnik, dobićete posebnu dozu elegancije.

Izrada mermernih klub stolova po meri

Još jedan iskren savet je da klub sto odradite po meri, razloga je više. U radnjama možete pronaći gotove modele mermernih klub stolova, ali takve modele mnogi imaju. Mermerni klub sto je nešto posebno, ne može se pronaći baš u svakom domu i zato treba biti unikatan.

Naša firma bavi se izradom unikatnih klub stolova od mermera, na vama je samo da nam date ideje i vaše želje, a naši dizajneri će kreirati klub sto kakav nigne ne postoji. Ukoliko ste zainteresovani za izradu, budite slobodni da nas kontaktirate za sve dodatne informacije.





Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Pročitajte još:

Mermer - dajte prostoru dodatnu dozu luksuza i elegancije

Ako ste u potrazi za idejama kako da uredite vaš dom, da uneseteviše elegancije i pref...

Dizajn enterijera dnevne sobe - Prepustite opremanje stručnim osobama

Svakog dana pojavljuju se nove ideje i saveti za opremanje enterijera, svakog meseca pojavljuju se n...

Sve što ste želeli da znate o podnim i zidinim pločicama

Ukoliko planirate kompletno renoviranje već postojećeg ili planirate gradnju novog kupatila, svaka...