Vekovima unazad potreba za porodičnim okupljanjima bila je velika. Koliko god da se način zivota menja, naročito poslednjih godina kada je život postao izuzetno brz i preopterećen poslom, kako bi se moglo zaraditi dovoljno za pristojan život i malo uživanja, uvek pronađemo malo vremena za porodična okupljanja i zajednički ručak.

U današnje vreme kada postoji toliko elemenata modernog nameštaja i sve veća želja ljudi da svoj dom urede moderno i elegantno, prosto vuče sve ostale koji nisu razmišljali o renoviranju da ipak razmisle o renoviranju kompletnog doma ili određenih prostorija u kojima je potrebno dodati još malo doze elegancije.

beli trpezarijski sto od mermera po meri

Ukoliko planirate renoviranje kuhinje i trpezarije, želite ovog puta da unesete malo više lukzuza i kvalitetnijeg nameštaja, u nastavku teksta daćemo vam savet kako samo jednim komadom nameštaja možete dobiti trpezariju kojoj će se svako diviti.

Trpezarija - mesto porodičnih okupljanja

Svaki period donosi neki nov stil i način pravljenja kuća i zgrada, odnosno stanova. Danas je popularan trend “open space”, koji predstavlja jednu prostoriju u kojoj se nalazi dnevna soba, kuhinja i trpezarija. Takođe, česti su slučajevi gde je kuhinja odvojena, a trpezarija i dnevna soba spojene. Raspored zavisi od rasporeda prostorija u kući/stanu, ali vrlo često smo svedoci uklanjanja zidova kako bi se postigao “open space” efekat.

U velikim porodičnim kućama uglavnom nailazimo na tradicionalne trpezarije kao zasebne prostorije ili u sklopu kuhinje, gde se takođe i organizuju razne proslave. Dok u današnjim stanovima, koji su u većini slučajeva manji zbog sve većih cena, često možemo reći da sam trpezarijski sto čini trpezariju. Takvi trpezarijski stolovi često čine granicu između kuhinje i dnevnog borvka.

Zato je bitno, da prilikom uređenja enterijera svog doma, stilski i u koloru povežemo elemente i stvorimo ambijent koji fukcioniše, kako po pitanju potreba, tako i na planu estetike. Važno je imati viziju celokupnog dnevnog prostora kada odabiremo svoj trpezarijski sto.

I upravo trpezarijski sto čini taj komad nameštaja koji može doneti prostoru u kom se nalazi potpuno novi sjaj i dozu elegancije. U opremanju enterijera luksuznih objekata, stambenog i poslovnog tipa, uglavnom se upotrebljavaju najkvalitetniji prirodni materijali. To su obično mermer, kvarc, granit, kvarc i oniks. Kada uđete u prostoriju sa mermernim nameštajem imate osećaj da je neko sa posebnom pažnjom uređivao enterijer.

Mermerni trpezarijski sto

Mermer je najpopularniji dekorativni kamen koji odiše kvalitetom i elegancijom. Razlog zašto se toliko često koristi je što osim izuzetnog estetskog utiska vrlo funkcionalan. Mermer je čvrst, težak, blistav i lako se može kombinovati sa ostalim materijalima. Naziv ovog prirodnog kamena je grčkog porekla, potiče od reči “marmaros”, što u prevodu znači blistavi kamen. Metamorfni proces čini mermer kompaktnijim i manje poroznim. Mermer krasi najimpozantnije građevine, kao što je Tadž Mahal u Indiji, koji je u potpunosti isklesan od ovog kamena.

Mermerni trpezarijski sto deluje privlačno i otmeno bez dodatnog ulepšavanja. Jedino što je potrebno pronaći dobar izbor trpezarijskih stolica kojima će biti okružen. Odličan efekat može da se dobije ako se mermerna površina nađe još negde u prostoriji, u vidu dekora na zidu ili na drugim delovima nameštaja. Mermerni trpezarijski sto se odlično slaže sa manjim staklenim elementima koji mogu da se nađu u okruženju u formi dekoracije. 

Pored same ploče stola, jako bitan deo čini i postolje. Mi izrađujemo postolja za trpezarijske stolove po meri od metala, inoksa i mesinga. Pored odabira samog materijala, nudimo vam širok izbor dizajna i oblika postolja. Kao najprodavaniju i najpopularniju kombinaciju materijala za izradu trpezarijskih stolova izdvojili bi ploču od mermera sa metalnim plasificiranim postoljem.

Ne treba zaboraviti da uloga trpezarijskog stola nije samo mesto za kojim se jede. Za njim se obavljaju i mnoge druge aktivnosti: rešavanje domaćih zadataka, igranje društvenih igara, a može biti i mala kućna kancelarija. Takođe je i mesto okupljanja sa vašim prijateljima, a ukoliko je trpezarijski sto sa mermernom pločom, neće biti potrebno prekrivati ga stoljnacima i raznim ukrasima.

Trpezarijski stolovi po meri

Najveća prednost izade trpezarijskih stolova po meri je što možete savršeno uklopiti sa ostatkom enterijera trpezarije, sprovesti u delo neke od vaših ideja u saradnji sa našim dizajnerima, uklopiti precizno dimenzije i maksimalno iskoristiti prostor. Dobićete unikatan i moderan sto koji ćete sa zadovoljstvom pokazivati svim prijateljima.

Nudimo vam i mogućnost izrade 3D modela i rendera odnosno kreiranje fotografija na kojima je prikazan izgled trpezarije sa idejom trpezarijskog stola, kako bi vam pomogli da izaberete najbolji dizajn. 

Pri dizajniranju trpezarijskih stolova prvo je potrebno utvrditi oblik, možete birati između okruglih, kvadratnih ili pravougaonih stolova. Svaki od ovih oblika ima svojih prednosti, na vama je da odlučite koji oblik želite. Pri odabiru trebate uzeti u obzir sam enterijer trpezarije i prostor u kome će se nalaziti sto. 

Izrada trpezarijskih stolova po meri od mermera

Nadamo se da smo uspeli da vam damo ideju i želju da sledeći vaš trpezarijski sto bude rađen po meri baš od mermera, i koji će svakom ko uđe u prostoriju izazvati WOW efekat.

Za više informacija i dodatih pitanja možete nas posetiti u salonu na Novom Beogradu ili kontaktirati naše stručno osoblje putem telefona ili kontakt forme.


Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Pročitajte još:

Kako urediti dečiju sobu da vaša deca bezbrižno rastu u njoj?

Postoji jedno tajno mesto gde je detinjstvo nedodirljivo. Znate li koje je? Da vam pomognemo. To je ...

Sve što ste želeli da znate o podnim i zidinim pločicama

Ukoliko planirate kompletno renoviranje već postojećeg ili planirate gradnju novog kupatila, svaka...

Saveti i ideje za izradu modernih klub stolova od mermera

Da li ste u procesu renovniranja dnevnog boravka? Ili možda planirate renovniranje u skorijoj budu...