Mermerni klub sto zauzima jedno od tri centralna mesta svakog dnevnog boravka. Rame uz rame sa “njegovim veličanstvom“ televizorom i lepo urađenim nameštajem po meri. Zato je važno ne zapostaviti ga prilikom uređenja dnevnog boravka. Zašto? Odgovor na to pitanje nije težak. Mermerni klub sto će sigurno imati višestruku namenu. Na njemu ćete držati daljinske upravljače, časopise, on je najsigurnije mesto za odlaganje pića. Ali ako ne pazite, za tren oka može postati najneuredniji deo vašeg dnevnog boravka. Da se to ne bi desilo, predlažemo vam šest jednostavnih načina da ukrasite vaš mermerni klub sto.

mermerni sto sa ukrasima

„Pravilo“ broja tri

Kada je u pitanju ukrašavanje, tri je magičan broj. Kod mermernog klub stola bilo kog oblika i veličine, tri predmeta na njemu su prava mera. Ovo pravilo ipak nije striktno i više treba da vam posluži kao vodilja prilikom ukrašavanja vašeg stola. Primera radi, na vašem mermernom klub stolu može da se nađe vaza, lepa,možda čak i raritenta činija, i par svećnjaka. Neki bi rekli da smo preterali, jer se na stolu nalaze četiri predmeta. I bili bi u pravu. Međutim trik je u tome da te predmete grupišete u tri celine. Tako ćete stvoriti jedinstven utisak elegancije i prefinjenosti. 

Primena „pravila“ broja tri

Kao što smo već rekli, ovo „pravilo“ više treba da vam služi kao vodič kako da što lepše ukrasite vaš mermerni klub sto. Pre svega, razmislite šta ćete držati na stolu u vašem dnevnom boravku. Naš predlog je da njemu kao osnova koju možete da nadograđujete, budu knjige. Uz njih, ili čak i umesto njih, možete staviti poslužavnike ili časopise koji oslikavaju vaša interesovanja. 

Mermerni klub sto pun tako grupisanih detalja neće ostaviti utisak nereda i neurednosti vašeg dnevnog boravka. Naprotiv. On će biti skladan i vašim gostima pokazati da imate stila. Razlog tome je upravo ovo pravilo. Grupisanjem detalja na stolu vi ustvari poštujete ovo pravilo. 

mermerni sto sa ukrasima

Igrajte se visinom 

Igranjem sa visinom predmeta na mermernom klub stolu dobijate posebnu energiju. „Pravilo“ broja tri se i ovde može primeniti. Kako, pitate se? Lako. Cilj ove igre je da postignete tri različite visine koristeći predmete različitih dimenzija. Ili, pokušati da postavite predmete na veću „platformu“ koju ste prethodno napravili. Odaćemo vam trik kako to da učinite. Postavite najviši predmet u sredinu jer ćete tako dobiti simetriju. Ponekad je doduše i najmanja asimetrija očaravajuća, a ona se može postići sve dok vaša postavka ima visinu i dinamičnost.

Ukršavanje mermernog klub stola četvrtastog oblika

Prilikom izbora mermernog klub stola četvrtastog oblika i njegovog ukrašavanja, može vam se desiti da padnete u iskušenje da za dobijanje simetrije korisitite četiri ista predmeta. Lepši i elegantniji izgled možete da dobijete tako što ćete koristiti dve grupe. Po jednu u svakom ćošku. Zvuči pomalo zbunjujuće? Za čas ćemo razjasniti. Na primer, lampu ili kakvu lepu vazu stavite u jedan ugao, a u drugi naslažite par knjiga sa nekim sitnim umetničkim detaljem. „Pravilo“ broja tri se u ovom slučaju ne mora pratiti, čak ni kao podsetnik.

Uklapanje mermernog klub stola u enterijer 

Kako uklopiti mermerni klub sto sa ostatkom enterijera vaše dnevne sobe? Sigurno ste sebi postavili ovo pitanje. Jer ako se on i pored najlepših mogućih ukrasa ne uklapa sa ostatkom sobe, sve pada u vodu. Ipak, iako na prvi pogled ovo deluje kao težak zadatak, uz našu pomoć ćete ga rešiti bez muke. Pre svega, da bi se vaš mermerni klub sto uklopio sa ostatkom enterijera u vašem dnevnom boravku, oni moraju da se slože po jednoj karakteristici. Još nešto je dobro da znate. Kada se kaže uklapanje bar po jednoj karakteristici, misli se na ukrase i one komade nameštaja koji imaju sličnu ulogu u dnevnom boravku. Ono što bi trebalo da se složi da bi vaš mermerni klub sto što lepše „čučnuo“ u vaš dnevni boravak, jeste pre svega njegova boja. Ona treba da se složi sa celokupnim ambijentom vašeg dnevnog boravka. Takođe, njegov oblik  može da bude ono što će ga povezivati sa ostatkom vašeg prostora. 

Ako ste skloni eksperimentisanju i slobodnijem stilu uređenja doma u kom vam preovladavaju drugačije boje, oblici ili veštački materijali, onda ne postoji nikakva prepreka da uklopite par različitih mermernih klub stolova. 

Drugo lice mermernog klub stola

Postoji nekoliko stvari na koje bi trebalo da obratite pažnju prilikom izbora i ukrašavanja mermernog klub stola. Prvo, to je njegova namena. Ono drugo, možda i važnije je što ovakve stolove obeležava je njihov dizajn. 

Poruke koju svaki mermerni klub sto treba da nosi su: izged, dimezije i prilagođenost namenjenoj funkciji.

Detalji na mermernom klub stolu

Život čine male stvari. Oni znaju da usreće. Zato vam mi predlažemo detalje koji kao ukrasi na vašem mermernom klub stolu treba da nađu svoje mesto.

Cveće

Mirisno cveće divnih boja uvek treba da ima mesto na vašem mermernom klub stolu. Ako ste u mogućnosti imajte sveže tek ubrano cveće, u bojama koje će biti suprostavljene ostalim ukrasima. 

Sveće

Sveće su vrlo jednostavan i lak način za stvarenje lagodne, pa čak i romantične atmosfere. Posebno romatnične. One su tajno oružje svih profesionalnih dizajnera enterijera. Izbor je velik a vi uvek birajte zanimljive posude sa natpisima ili reljefima. Sveća koju god da izaberete, treba da ima prijatan, umirujući miris.

Poslužavnik

Sve izgleda lepše kada je servirano na poslužavniku. „Obični“ ukrasi na vašem mermernom klub stolu takođe. Ako sve što želite stavite na sto, može da izgeda pomalo neuredno i nabacano. Ali zato ako sve te detalje stavite na poslužavnik, dobićete posebnu dozu elegancije.
Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Pročitajte još:

Moderna i luksuzna kupatila od mermera, granita i kvarca

 Kupatila kao prostorije koje su neizostavni deo svakog doma, poslovnog prostora, tržnog centr...

Kako urediti dečiju sobu da vaša deca bezbrižno rastu u njoj?

Postoji jedno tajno mesto gde je detinjstvo nedodirljivo. Znate li koje je? Da vam pomognemo. To je ...

Kako urediti dom po feng šuiu

Potraga za unutrašnjim mirom i srećom je borba koju svaki čovek vodi sam sa sobom. Onaj ko ...