Mermer je vremenom postao sve pristupačniji i sve više se koristi u izradi nameštaja i opremanja modernih domova. Ukoliko ste i vi u procesu renovniranja stana ili kuće, želite da napravite nameštaj po meri od kvalitetnog i dugovečnog materijala, onda morate dobro razmisliti o mermeru kao materijalu kojim možete napraviti veći broj komadnog nameštaja.

Pored samog kvaliteta i dugovečnosti, nameštaj od mermera odiše luksozom i elegancijom, u ponudi je veći broj boja i dezena što omogućava da se uklopi u svaki enterijer i ono što je jako važno veoma je izdrživ, optoran i jednostavan za održavanje.

U nastavku ćemo vam predstaviti 7 predloga modernog nameštaja koji možete izraditi od mermera.

Izrada kuhinja od mermera

Krenućemo iz kuhinje, prostoriji u kojoj žene uglavnom provode više vremena od muškaraca. Svaka žena ima želju da napravi kuhinju po svojoj zamisli, u kojoj će joj biti prijatno i sa uživanjem spremati klopu za svoje najmilije.

Deo koji se najviše haba i šteti tokom rada u kuhinji je svakako radna ploča, na kojoj se sve sprema. Ako želite da napravite kuhinju po meri, kreirate idealan raspored i iskoristite kvalitetno prostor i da vam ta kuhinja traje jako dugo, razmislite o mermernoj radnoj ploči.

Savetujemo da izaberete mermernu radnu ploču koja je potpuno otporna na vlagu, vodu, grebanje i otporna na hemijska sredstva koja se koriste za čišćenje. Jako je važno da je radna ploča kvalitetna jer ona trpi najviše, prilikom pranja se kvasi, prilikom pripreme dolazi do grebanja i drugih fizičkih oštećenja, priliko čišćenja nanosimo razna sredstva koja mogu oštetiti nekvalitetnu ploču. Još jedan benefit je što se vrlo lako čisti i održava.

Izrada trpezarijskih stolova od mermera

Iz kuhinje prelazimo u trpezariju. Pripremljenu klopu u vašoj kuhinji sa mermernom pločom postavljamo na trpezarijski sto od mermera. Savršena kombinacija je ako uradite kuhinjsku radnu ploču i ploču trpezarijskog stola od mermera istog dezena, ostaviće bez daha svakoga ko kroči u tu prostoriju.

trpzarijski sto od mermera

Posebna prednost mermera je što se lako može oblikovati. Tako da trpezarijski sto možete napraviti bilo kog oblika kvadratnog, pravougaonog, okruglog ili ovalnog u zavisnosti od vaših želja i veličine prostorije u kojoj se nalazi, takođe možete birati izgled postolja a mogućnosti su zaista velike. Mermena ploča i postolje od metala, inoksa ili mesinga predstavlja savršenu kombinaciju za moderan i luksuzan trpezarijski sto.

Izrada klub stolova od mermera

Nakon svakog obroka obično se porodica okuplja u dnevnoj sobi, opružanje na sofi je nešto što svi volimo nakon obilnog obroka. Kako bi i dnevnoj sobi dali malo doze elegancije, klub sto možete takođe uraditi po meri od memera u kombinaciji sa metalnim postoljem.

Klub sto predstavlja centralnu tačku u dnevnoj sobi, uglavnom se nalazi između komode sa TV-om i garniture i prva je stvar koja se uoči kada neko kroči u dnevnu sobu. Veliki izbor i mogućnosti su vam na raspolaganju kada su u pitanju klub stolov, možete birati okrugli, ovalni, pravougaoni ili kvadratni oblik, a sve popularnije i modernije su kombinacije dva ili više stola istog ili različitog oblika ukoliko je prostorija veća i zahteva veći sto kako bi svako mogao da ima pristup.

Izrada konzolnih stolova od mermera

Konzolni stolovi su dekorativni nameštaj i pomoćni stočići koji imaju veliku primenu, možete ih postaviti u svim prostorima i kupiti u različitim oblicima i veličinama tako da se savršeno uklope u enterijer. Uglavnom su oblika ćiriličnog slova “P” ali vremenom kako su postali sve popularniji možemo ih pronaći u raznim oblicima i veličinama.

konzolni sto od mermera

Obično se postavljaju u hodniku, spavaćoj sobi ili dnevnoj sobi. U hodniku mogu služiti za odlaganje sitnica koje ostavljamo pri ulasku u stan ili kuću a to su obično ključevi, novčanik, tašne itd. U spavaćoj sobi koznolni stolovi mogu se postaviti pored kreveta i služiti kao takozvani “noćni stočić” na kom se obično posatve lampe i odlažu stvari koje koristimo pre spavanja. U dnevnoj sobi obično služi kao pomoćni stočić za odlaganje svakodnevnih sitnica, za postavljanje dekorativnih stvarčica.

Kao i kod klub stolova, možete izraditi konzolni stočić po meri sa mermernom pločom i metalnim postoljem u različitim oblicima i veličinama, u zavisnosti od položaja u domu i namene.

Izrada kamina od mermera

Kada smo već kod dnevnih soba, sve češće možemo videti kod prijatelja da imaju kamin, danas postoje različiti tipovi kamina koji se mogu ugraditi u svaki stan ili kuću. Pored osnovne grejanja kao osnovne funkcije kamina, danas kamini imaju i estetki značaj pa se neretko dešava da vidimo kamin koji nema grejnu funkciju već samo služi kao estetski detalj.

Ako ste stvarno ljubitelj mermera, ukoliko imate ili želite da ugradite neki tip kamina, možete ga napraviti ili obložiti mermerom, svako će ga gledati sa oduševljenjem kada god dođe u vaš dom. Dodatna prednost mermernih kamina je što dodatno poboljšavaju apsorbciju toplote, dugovečni su i jednostavno se održavaju.

Izrada aksesoara od mermera

Ukoliko ste ljubitelj aksesoara, delite mišljenje da male stvari čine prostoriju lepšom i daju odatnu dozu luksuza, možete ih takođe napraviti ili kupiti od mermera. Kupovina aksesoara od mermera može biti vaš prvi susret sa mermerom, ukoliko ne želite da kupite neki veći komad nameštaja od mermara na samom početku. A takođe, ukoliko ga stvarno volite i imate već nameštaj od mermera, aksesoari vam mogu biti dodatni detalji koji će se savršeno uklopiti sa ostatkom enterijera.

Najtraženiji aksesoari napravljeni od mermera su: pepeljare, držači za satove, držači za sveće i podmetači za čaše.

Poručite izradu nameštaja po meri od mermera

Ako ste odlučili koji biste od navedenih nameštaja, koji se mogu izraditi od mermera, voleli da imate u vašem stanu ili kući možete nas kontaktirati za dodatne informacije. Takođe, u Beogradu možete pogledati naš show room sa izloženim nameštajem i uživo popričati sa našim stručnim osobljem.


Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Pročitajte još:

Komode za dnevnu sobu – moderna i unikatna rešenja po meri

U jednom od prethodnih tekstova, koji se ticao uređenja moderne dnevne sobe pisali smo o važnosti ...

Kako rasporediti nameštaj u dnevnoj sobi

Kada uređujete svoj dnevni boravak jedna od najzanimljivijih ali i najtežih stvari je kako da rasp...

Na ove stvari trebate obratiti pažnju pri uređivanju trpezarije

Renoviranje vašeg doma je u toku, i na red je došla trpezarija. Ukoliko ste osoba koja...