Gotovo da ne postoji osoba koja ne voli da u svom stanu nema bar jednu terasu, i da u okviru kuće nema prostranu terasu ili baštu za odmaranje i sunčanje, kada to vreme dozvoljava. Kada se završi uređivanje enterijera, za kraj ostavljamo uređivanje dvorišta i terase.

U ovom tekstu posavetovaćemo vas kako da uredite terasu ili baštu, koji nameštaj da izaberete i od kog materijala.

bastenski namestaj

Uređivanje terase i bašte

S obzirom da je baštenski nameštaj izložen vremenskim prilikama, savetujemo da izaberete nameštaj od kvalitetnijih materijala koji će duže trajati, koji nećete morati da menjate svake sezone. Pored kvaliteta izrade, jako je bitno da garniture budu udobne, sa mekanim dušecima i što više jastučića koji će povećati udobnost.

Takođe, vodite računa da nameštaj bude u skladu sa stilom opremanja enterijera, kako bi sve imalo nekog smisla. Vodite računa i o veličini nameštaja, u zavisnosti od veličine terase i bašte odredite broj i veličinu garniture i dodatnih elemenata. Trudite se da ne pravite haos i da pretrpavate prostor, a ukoliko imate manju terasu možete izabrati i neki dodatni nameštaj na rasklapanje koji možete upotrebljavati po potrebi.

Nameštaj za terase i bašte

Ukoliko ste vaš stan opremili moderno, ako dominira mermer, staklo i metal, savetujemo da u istom stilu opremite i terasu odnosno baštu. Pored toga što će sve činiti jednu veliku celinu, dodatna pogodnost je što nameštaj od navedenih materijala možete dugo trajati i pod svim spoljnim uticajima.

Pored udobne garniture i pomoćnih fotelja, potrebno je kupiti odgovarajući klub sto po meri, a svoje mesto na terasi mogu pronaći i konzolni stolovi koji će upotpuniti prostor, ukoliko veličina terase to dozvoljava.

Osnovna namena klub stolova, od same njihove pojave u Velikoj Britaniji tokom kasne Viktorijanske ere, je odlaganje stvari koje koristimo svakodnevno i postavljanje pića i hrane prilikom okupljanja. Pored funkcionalne namene ovakvi stolovi vremenom imaju sve veći dekorativni značaj.

Prilikom odabira klub stola morate razmišljati o nekoliko stvari, a to su: veličina i dimenzije, oblik, boja i dizajn, visina i materijal. U zavisnosti od veličine prostorije i slobodnog prostora trebate odlučiti koje će dimenzije i oblik stola biti. Klub stolovi mogu biti okrugli, ovalni, kvadratni i pravougaoni.

Konzolni stolovi se uglavnom mogu pronaći u obliku ćiriličnog slova “P” ali vremenom kako su postali sve popularniji možemo ih pronaći u raznim oblicima i veličinama. S obzirom da mogu biti različitih dimenzija, veličina i dizajna samim tim možemo ih postaviti u svim prostorijama, pa tako i na terasama i baštama. Postavaljaju se uza zid ili drugi komad nameštaja, pravougaonog su oblika ali mogu imati i zaobljene ivice ploča.

Pored samog nameštaja bitna je i rasveta. Da bi postigli opuštajući i prijatan ambijent, potrebno je postaviti više izvora svetlosti na različitim visinima. To ćete postići različitim vrstama dekorativne rasvete koje možete postaviti na plafonu, zidovima ali i različitim podnim lampama.

Podne lampe možete koristiti za dekoraciju i rasvetno rešenje u dnevnoj sobi, vašoj biblioteci, kancelariji, spavaćoj sobi, hodniku i trpezariji. Ukoliko želite da u jednom elementu imate dekorativnu rasvetu i dekorativni nameštaj, savetujemo da potražite odgovarajuću kubus lampu.

Ponuda klub stolova, konzolnih stolova i kubus lampi

Ako se odlučite da vašu terasu ulepšaju klub stolovi i konzolne stolove od mermera, mi vam možemo u tome pomoći. Vršimo izradu stolova sa mermernim pločama i metalnom konstrukcijom, po gotovim rešenjima ili po vašim željamo.

Takođe, izrađujemo kubus lampe po meri. Možete birati veličinu, dimenzije, boju i dezen koji će se savršeno uklopiti sa ostatkom nameštaja. Na našem sajtu ili show room-u u Beogradu možete pogledati različite modele koji vam mogu pomoći pri odabiru, a takođe možete se konsultovati sa našim stručnim osobljem.



Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Pročitajte još:

Šta sve treba da znate pre kupovine trpezarijskog stola

Ukoliko ste u procesu uređivanja enterijera odnosno trpezarije i kuhinje, jedan od najbitnijih delo...

Kompletan vodič za sređivanje, renoviranje i adaptaciju životnog prostora

U članku "kompletan vodič za renoviranje i adaptaciju životnog prostora":Početak plani...

Kubus lampe - Izaberite rasvetu od prirodnih materijala

U današnjem uređivanju enterijera dobro osmišljena rasveta igra veliku ulogu. Često ...