U današnjem dizajniranju enterijera rasveta više nema samo ulogu osvetljenja prostorije, već predstavlja element pomoću kog možemo oplemeniti prostor i napraviti veliki iskorak u moderno opremanje enterijera.

Tržište nam nudi veliki izbor različitih lustera, lampi i drugih vrsta osvetljenja od kojih i dalje postoje oni klasični, ali i savremeni modeli koji su specijalno dizajnirani i čine elegantan i moderan dodatak vašem enterijeru.

U nastavku teksta saznaćete zašto je rasveta bitna u opremanju modernog enterijera, kako da iskoristite dekorativnu rasvetu i šta su to kubus lampe.

Važnost pravilnog osvetljenja u modernom opremanju dnevne sobe

Uz pravilan raspored i odabir rasvete možete u velikoj meri uticati na ambijent i toplinu u vašem dnevnom boravku. Pri odabiru rasvete morate voditi računa o veličini i strukturi prostrorije ali i o samom nameštaju koji se nalazi u vašoj dnevnoj sobi.

U zavisnosti od prostorije i njene namene svetlo može biti radno, ambijentalno ili akcentualno. U dnevnoj sobi bi trebalo izbegavati naglašeno LED osvetljenje jer je to prostorija za opuštanje i odmor. Ukoliko loše osvetlite sobu sav nameštaj koji ste toliko dugo tražili i potrošili novac na njega neće doći do izražaja. Pod lošim osvetljenjem nameštaj neće imati željeni efekat i izgledaće potpuno drugačije.

Takođe, osvetljenje u sobi ima jako veliki uticaj na vaše raspoloženje. Dokazano je da prostorije koje imaju manje svetlosti i loš raspored rasvete deluju jako depresivno i sumorno, a sigurni smo da ne želite da vaši gosti steknu takav utisak o vašem domu. Pri opremanju dnevne sobe savetujemo da pored centralnog osvetljenja odnosno lustera, postavite bočnu i dekorativnu rasvetu kako bi mogli da kombinujete u zavisnosti od potrebe, jer centralno osvetljenje daje osećaj kao da ste na pozornici.

Kako iskoristiti dekorativno osvetljenje?

Da bi postigli opuštajući i prijatan ambijent, što je cilj svakog dnevnog boravka, potrebno je postaviti više izvora svetlosti na različitim visinima. To ćete postići različitim vrstama dekorativne rasvete koje možete postaviti na plafonu, zidovima ali i različitim podnim lampama.

Podne lampe možete koristiti za dekoraciju i rasvetno rešenje u dnevnoj sobi, vašoj biblioteci, kancelariji, spavaćoj sobi, hodniku i trpezariji. Ukoliko želite da u jednom elementu imate dekorativnu rasvetu i dekorativni nameštaj, savetujemo da potražite odgovarajuću kubus lampu.

Šta su kubus lampe?

Ako želite da vaš dnevni boravak dodatno oplemenite prirodnim materijalima, ambijentalnim osvetljenjem i luksuznim komadom nameštaja, kubus lampa je pravi izbor za vas. Kubusi su napravljeni od najkvalitetnijih prirodnih materijala, a lampe od mermera sigurno će opremljenost enterijera podići na viši nivo.

kubus lampa od mermera

Kubus lampe ne zauzimaju mnogo prostora, pomoću njih dobićete indirektno podno osvetljenje kojim ćete stavljati akcenat na određeni deo prostorije koji je atraktivniji, dok onaj manje interesantni ostaje u senci. A usput, dobićete i savršeni dekorativni nameštaj.

Prirodni materijali su oduvek odličan izbor u enterijeru i velika su inspiracija za arhitekte i dekoratere doma. Prirodnim materijalima oduvek dominira mermer kao najelegantniji, ali ga sve više u stopu prate granit i kvarc koji su sofisticirani i veoma izdržljivi materijali. Svi ljubitelji minimalizma i raskoši biraju ovaj prirodni materijal kada je uređenje životnog prostora u pitanju.

Prednosti kubus lampi

Jedna od najvećih prednosti kubusa je klasičan sitl koji će uvek biti u modi. Ove lampe se proizvode od prirodnih materijala koji imaju jako dug vek trajanja, i svakako da je važno da taj komad nameštaja bude takvog dizajna da će i za 10 godina biti u trendu.

U ponudi je širok izbor dezena i boja kubus lampi, tako da sigurno možete pronaći model koji će se savršeno uklopiti u vaš enterijer. Takođe, proizvode se u različitim dimenzijama i veličinama što je još jedan veliki benefit.

Nakon napornog rada svakom je potreban odmor u svojoj sofi uz neki dobar TV program, a u tome vam dodatno može pomoći kvalitetno osvetljenje. U dnevnom boravku ne bi trebalo postavljati LED osvetljenje već meko svetlo, a to vam mogu pružiti kubus lampe. Meka svetla podnih lampi povoljno utiču na naše receptore za odmor i vraćanju nas u balans nakon stresnog dana. Meka svetla podnih lampi povoljno utiču na naše receptore za odmor i vraćanju nas u balans nakon stresnog dana.

Za razliku od drugih lampi, kubusi imaju još jednu korisnu osobinu. Zbog svog oblika i stabilnosti ove lampe vam mogu služiti i kao pomoćni stočić kako u dnevnoj tako i u spavaćoj sobi.

Izrada kubus lampi po želji

Za kraj još jedan benefit koji vam može doneti prevagu da se odlučite za kupovinu kubusa, a to je što ih možete izraditi po svojoj meri i želji. Možete birati veličinu, dimenzije, boju i dezen koji će se savršeno uklopiti u vaš enterijer.

Na našem sajtu ili show room-u u Beogradu možete pogledati različite modele koji vam mogu pomoći pri odabiru, a takođe možete se konsultovati sa našim stručnim osobljem.


Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Pročitajte još:

Kako odabrati moderan klub sto za dnevni boravak?

Klub sto je centralni komad nameštaja koji krasi svaki dnevni boravak. Obično o njemu ne raz...

Kako izabrati savršenu fotelju?

Izabrati savršenu fotelju koja će odgovarati svim vašim potrebama i željama nije jed...

4 razloga zašto izabrati komadni nameštaj

Dom je mesto odakle se kreće u svet. Takođe to je mesto gde se vraćate posle svih životnih uspeh...