Da li ste razmišljali o tome šta može doneti magiju iz bajki u vaš dom? Šta je to čime dom možete posebno oplemeniti?

Ako jeste, onda ste sigurno došli do zaključka da su to ogledala. I potpuno ste u pravu. Jer ogledala mogu biti veoma korisna u vašem domu. Sem toga što će lepo izgledati ona će i vizuelno proširiti vaš dom. Ipak ogledala nisu samo namenjena dekoraciji. Ako pitate bilo kog dizajnera enterijera, reći će vam da pažljivo birate mesta za postavaljenje ogledala u vašem domu. Zašto? Dobro postavljena ogledala vaš prostor će učiniti lepšim, većim na oko, funkcionalnijim, magičnijim. Zato ćemo zajedno proći kroz sva mesta u domu koja će zasijati magičnim sjajem.

Ogledalo u hodniku

Jedano od standardnih mesta u domu gde se postavljaju ogledala je hodnik. Danas je skoro nemoguće zamisliti ga bez ogledala. Veliko ogledalo sa lepim ukrasnim ramom će vašem hodniku dodati širinu i puštati prirodnu svetlost da dolazi od ulaznih vrata. Dobro postavljeno ogledalo u hodniku može biti i od posebnog strateškog značaja, jer vam omogućava da vidite svakog ko vam ulazi u dom. Feng-šu stručnjaci će vam reći da se ogledalo u hodiniku smatra pozitivnim. Ipak ne bi trebalo da stoji u dnu hodnika jer tako usporava protok energije. 

Ogledalo iza mermerenog konzolnog stola

Odaćemo vam još jednu tajnu. Manjak prostora rešite ogledalom. Ako iza vašeg mermernog klub stola postavite ogledalo vaš prostor će dobiti na širini i dnevni boravak neće više izgledati tesno. Ako na mermernom konzolnom stolu držite ukrase, vaze ili cveće, one će dobiti punoću izgleda baš zato što stoje ispred ogledala. Postavljanjem ogledala iza fioka ili polica takođe vrlo lako možete postići efekat velikog prostora. Velika ogledala svoje mesto mogu da nađu i na ugradnim plakarima ili naličjima ormara. Na taj jednostavan način mogu da postanu fiksni deo vašeg enterijera.

Ogledalo u dnevnom boravku

Ogledalo dnevni boravak čini veselijim. Poziva na druženje i opuštenu atmosferu doma. U današnje vreme postoji bezbroj geometrijskih obika i ukasnih ramova za ogledala, a kakvo ćete izabrati zavisi samo od vas. Generalni savet je da ogledalo u dnevnom boravku postavite na zid suportno od prozora. Tako ćete stvoriti utisak veće prostranosti sobe, a i pustićete svo zelenilo iz prirode da uđe u vaš dom.

Ogledalo u kuhinji

Dizajneri enterijera i feng-šu stručnjaci vode pravi mali rat oko toga da li je ogledalo u kuhinji dobra ideja ili nije. Ne želeći da zazumemo ničiju stranu reći ćemo vam stavove i jednih i drugih. Naime, feng-šu stručnjaci će vam reći da je ogledalo u trpezariji poželjno jer održava raskoš i pomaže da se lakše zadrži novac i bogatstvo. Oni ipak veruju da se ogledalo ne bi trebalo naći u kuhinji, naročito ne pored frižidera ili šporeta, jer se tako privlači negativna energija. Sa druge strane, dizajneri enterijera kažu da su kuhinje često male, prenatrpane posuđem i ostalim elementima. Zbog toga oni preporučuju ogledalo, bilo u ramu ili bez njega, kao zidni panel, jer je upravo to pravo estetsko rešenje za kuhinje. Oni tvrde da tako vaša kuhinja neće izgledati prenatrpano i da će iluzija dodatnog prostora biti veća. Na ovom mestu ćemo se zaustaviti i prepustiti vama da odlučite ko je u pravu.

Ogledalo u spavaćoj sobi

Velika ogledala u spavaćoj sobi su savršen saveznik prilikom odabira odevne kombinacije za bilo koju priliku. Preporučuju se samostojeća ogledala koje svoje mesto nalaze između ormara i kreveta ili unutrašnje strane vrata. Neko ko se bavi feng-šujiem će vam reći da ipak budete oprezni, jer se veruje da ogledalo pokreće energiju u sobi u kojoj se nalazi.

Ogledalo kao poseban detalj u domu

Do sada smo zaključili da ogledala čine poseban detalj svakog doma. Postoji još trikova kako da to bude još upečatljivije. Efekat drame ćete postići tako što ćete ogledalo postaviti na zid uske prostorije. Grupisanjem više manjih i različitih ogledala na jedno mesto postižete umetnički efekat mozaika u bilo kojoj prostoriji. Naravno lepa ogledala čak mogu da zamene umetničke slike na zidovima vašeg doma. Ona mogu da doprinesu dozi jedinstvenosti i eksluzivnosti koju želite da postignete u vašem domu. 


Ogledalo kao odraz zelenila u domu

Ako imate privilegiju da pored kuće imate vrt ili baštu stavljanje ogledala na zid nasuprot njima bi vam bila sjajna odluka. Zašto, pitate se? Pa jednostavno. Ne postoji bolji i lakši način da sve omiljene boje prirode uneste u vaš dom. 

Na kraju treba reći da svi koji se bave stvaranjem magije imaju svoje pomoćnike. Posetom našeg salona ili jednostavnik klikom na naš sajt ćete naći svoje vredne pomoćnike koji će vam se naći u stvaranju magije za vaš dom.


Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Pročitajte još:

Kako da uredite dom po trendovima koji ne prolaze?

Kada uređujete dom, da li razmišljate kakvi su trendovi u toj oblasti? Sigurni smo da vam je...

5 saveta za izradu moderne i luksuzne kuhinje po meri

Kuhinja je prostorija u domu u kojoj mnogo žena provodi dosta vremena i koju prilikom renoviranja ...

Moderni i luksuzni klub stolovi od mermera

Kada uđete u nečiji dom, verovatno prvo što primetite jeste nameštaj. Od njega dosta...