Ah te stepenice… Retko ko ih voli, svi verovatno radije biramo lift kada imamo mogućnost da biramo, a nema veće sreće kada vidimo pokretne stepenice. Kod prijatelja, rodbine i komšija koji žive na osmom spratu bez lifta, odlazimo samo kada je neko slavlje u pitanju i prvo što tražimo kada uđemo je čaša vode kako bismo došli sebi. Malo se šalimo, ali nije baš da nema istine u tome. Stariji ljudi teško podnose stepenice i izbegavaju da se upuštaju u takve avanture. Mladima stepenice ne predstavljaju problem, tako da njih višespratnice bez liftova ne mogu sprečiti da se vide sa svojim prijateljima. Sportisti na stepenice gledaju kao na poligon za vežbanje, pa koriste stepenice kako bi poboljšali svoju kondiciju i oblikovali svoje telo. Bilo kojoj kategoriji da pripadate, sigurno se slažete da su stepenice neophodne, a na nama je da ih kao takve učinimo estetski lepim.

Stepenice od mermera ili granita za moderno i rustično

Voleli da se penjete ili ne, moramo priznati da niko nije imun na moderne i luksuzne stepenice. Ko ne voli da se penje, može da uživa u njihovoj lepoti koja je zaista fascinantna. Danas sve modernije građevine sadrže stepenice koje su uglavnom od mermera ili granita. Čitavi holovi su prekriveni ovim prirodnim kamenom, pa u kombinaciji sa stepenicama od ovog prelepog materijala, daju celokupnom prostoru dojam luksuza i blistavosti. Stepenice od mermera ili granita možete ukopiti sa metalik gelenderom i kao rezultat dobićete moderno u svakom smislu te reči. Ukoliko izaberete gelendere od kovanog gvožđa, dobićete onaj starinski luksuz koji je krasio nekadašnje dvorove. 

Posedujemo višegodišnje iskustvo u izgradnji stepenica od mermera. Naš proveren tim stručnjaka u mogućnosti je da svaku vašu viziju realizuje i pretvori u stvarnost. Pogledajte neke od naših radova ovde.

Unutrašnje stepenice u kući - odraz vašeg stila

Ukoliko imate stepenice u kući iskoristite ih da, pored funkcije koju obavljaju, služe i za isticanje vašeg stila. Kada se nađete u prostoriji gde se nalaze sjajne mermerne stepenice sigurno ćete zastati i na minut omogućiti vašim očima da uživaju. I vaš dom može isto tako blistati uz stepenice od mermera ili granita. Tako će se vaši gosti iznova oduševljavati, a i vi zajedno sa njima. Biće to investicija na koju ćete godinama biti ponosni kako zbog estetske note koju daje vašem domu, tako zbog funkcionalnih karakteristika koje mermerne i granitne stepenice pružaju. Za razliku od drugih materijala, mermer i granit ne zahtevaju neko preterano održavanje, a obezbediće vam dugotrajnost i lepotu koja će biti ista i posle mnogo godina.


Mermerne i granitne stepenice VS drvene stepenice

Ukoliko imate drvene stepenice u kući i još ako su u izvornom stanju onda sigurno znate sa kojim se sve problemima možete susresti u tom slučaju. Škripa je verovatno problem koji najviše može da vas iritira. Drugi problem je vlaga, morate biti veoma oprezni da ne prospete neku tečnost po njima, ako ih ne osušite odmah teško ćete se otarasiti tog smrada koji zaista ume da smeta. Još jedan od problema jesu insekti koji napadaju drvo. Ko se sa ovim susreo zna kakve su muke rešiti se ovih napasti. Koštaće vas živaca i živaca. Kada u kući imate mermerne ili granitne stepenice, za razliku od drvenih stepenica, nećete ih morati prekrivati raznim itisonima jer su izbledele ili izgrebane. Takođe nećete morati trošiti novac i na redovno lakiranje drvenih stepenica. 

Još jedan, možda i najveći problem drvenih stepenica, jeste njihova škripa. Bilo da imate malu bebu ili volite da ostajete do kasno uveče napolju ili naprosto samo volite da uživate u tišini, morate priznati da nije ni malo prijatno kada se to naruši škripanjem (u bilo koje doba dana ili noći).


Mermer i granit najbolji izbor za stepenice

Zašto odabrati mermer ili granit za vaše stepenice? Razloga je zaista mnogo. Pre svega, najbitniji razlog jeste kvalitet mermera i granita. Ovo prirodno kamenje ima takve karakteristike koje ispunjavaju sve uslove koji su potrebni da biste dobili kvalitetne i dugotrajne stepenice. Budite sigurni da će stepenice od ovog materijala trajati godinama, a da pritom neće promeniti svoj sjajni i luksuzni izgled. Stepenice moraju biti stabilne, moraju biti takve da mogu podnositi svakodnevni teret, a granit je jedan od najtrvrđih materijala pa se preporučuje izrada stepenica baš od ovog prirodnog kamena. Mermer je definitivno najlepši prirodni kamen na svetu. Njegova lepota je poznata od davnina. Uvek je važio za nešto što je prestižno, luksuzno i retko kome dostupno. Jedino što se kod mermera promenilo jeste njegova cena, a zadržao je lepotu zbog koje se uvek divimo prirodi i svemu onome što samo ona može da nam pruži. 


Mermer je mekši materijal od granita, pa se zato preporučuje za izradu stepenica na mestima koja nisu u velikoj meri frekventna. Savršen je za unutrašnje stepenice, a baš tu vam je i najpotrebniji kako bi svojom lepotom ukrasio ceo vaš dom. Bilo da imate stepenice za tavan, stepenice za potkrovlje ili drugi sprat kuće, one moraju biti bezbedne, a mermerne i granitne ploče pružaju i sigurnost i estetiku. 

Spiralne stepenice - praktične i neobične

Bez obzira da li imate kuću ili dupleks stan, spiralne tj. kružne stepenice ne mogu biti neprimećene. Veoma su praktične jer zauzimaju manje mesta nego obične stepenice, a baš zbog svog spiralnog oblika su uvek zanimljive. Za malu decu su definitivno prava atrakcija, neumorno će se peti i silaziti iznova i iznova. Kružne stepenice od mermera ili granita su pravi raj za oči. Milion je kombinacija za ovakve stepenice, osnova vam može biti od kovanog gvožđa, a gazišta za stepenice mogu biti granitne ili mermerne ploce. Kada su u pitanju gazišta za stepenice cena je vrlo pristupačna s obzirom na kvalitet, dugotrajnost, lakoću održavanja i beskrajnu lepotu. Tako da cena ne treba nikako da bude faktor koji će presuditi u vašoj odluci. Ono što vam nudi mermer i granit ne nudi nijedan drugi materijal. Jednostavno ćete ovom investicijom obezbediti sigurnost u vašem domu i detalj koji će izgled vaše kuće ili stana podići na zavidan nivo. 


Stepenice od granita i mermera u vašem dvorištu

Kao što ograda, dvorište i fasada kuće daju onaj prvi utisak o stilu, tako i mermerne i granitne stepenice pokazuju koliko imate stila i nagoveštavaju da je i unutrašnjost vašeg doma isto tako uređena sa velikom pažnjom. Osim što ostavljaju utisak luksuza, zbog čega je najviše zaslužna blistavost i prirodna šara ovog kamena, ove stepenice će podneti sve vremenske prilike. S obzirom da su mermerne i granitne ploče otporne na vodu, toplotu i hladnoću, stepenice od ovih prirodnih materijala su najbolji izbor za vaše spoljašnje stepenice.
Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Pročitajte još:

Evo kako da oplemenite dnevnu sobu modernom rasvetom

U današnjem dizajniranju enterijera rasveta više nema samo ulogu osvetljenja prostorij...

Moderni i luksuzni klub stolovi od mermera

Kada uđete u nečiji dom, verovatno prvo što primetite jeste nameštaj. Od njega dosta...

Kompletan vodič za sređivanje, renoviranje i adaptaciju životnog prostora

U članku "kompletan vodič za renoviranje i adaptaciju životnog prostora":Početak plani...