Kada uđete u nečiji dom, verovatno prvo što primetite jeste nameštaj. Od njega dosta zavisi kakvu ćete sliku stvoriti o prostoriji u kojoj se nalazite. Verovali ili ne ali nameštaj diktira da li će soba imati hladnu, toplu, modernu, rustičnu ili neku drugu notu. Niste ni svesni koliko jedan mali komad može izdignuti izgled vašeg doma na veoma visok nivo.

Danas je i arhitektura zaista napredovala pa osim nameštajem, svoj dom možete ulepšati i detaljima od mermera, granita ili kvarca kao što su delovi zidova od ovog prirodnog kamena, podovi ili neke radne površine. Zamislite da jednu stranu prostorije ukrasite prirodnim dekorativnim kamenom i da iznad njega instalirate blago osvetljenje koje će uveče isticati njegovu prirodnu lepotu i dati vašem domu jedan umirujuć i veoma moderan izgled.

Uz ovaj  glamur, u kombinaciji sa prirodnim kamenom na zidu, moderni klub stolovi od mermera, granita ili kvarca će dodatno učiniti da vaša dnevna soba izgleda kao sa naslovne strane najprestižnijih svetskih časopisa o enterijeru. U ovim časopisima ćete sigurno videti da je prirodni kamen nepresušna inspiracija i da ima značajnu ulogu u dizajnu enterijera. Primetićete da su kupatila od mermera i kuhinje od mermera nešto što je već duže vreme trend u svetu, a ono što postaje apsolutni hit jesu veoma luksuzni i moderni klub stolovi od mermera, trpezarijski stolovi od mermera kao i mnogi drugi predmeti od ovog prirodnog kamena kao što su vaze, svećnjaci, pepeljare i slično.

Za ovim prirodnim kamenom je prava pomama na tržištu jer je pre svega jako kvalitetan, lako uklopiv, a o njegovom izgledu nema potrebe ni govoriti. Svi vrlo dobro znamo da je mermer oličenje lepote, luksuza i raskoši.

Bez obzira na boju vaših zidova, podova ili garniture,  klub stolovi od mermera će se bez problema uklopiti i istaći svojim glamuroznim izgledom, s obzirom da se mogu birati u različitim bojama.


Šta klub stolovi od mermera predstavljaju u vašem domu?


Kada ovako postavimo pitanje, verovatno ćete pomisliti da previše značaja dajemo jednom komadu nameštaja. Hajde sada zamislite da sedite sa prijateljima u vašoj dnevnoj sobi na ugaonoj garnituri bez nekog modernog klub stola. Deluje nekako prazno i tmurno zar ne? Prvenstveno klub stolovi imaju funkcionalnu namenu, a pored toga i izuzetno jaku estetsku stranu. Na klub stolu uvek držite piće, slatkiše i ostale sitnice koje su vam svakodnevno potrebne pa ih držite pri ruci. Neki od njih imaju i fioke gde možete odložiti prilično veliki broj stvari pa time još više povećavaju svoju funkcionalnost. Stolovi su uvek nekako u središtu zbivanja. Sada kada zamislite svoje najmilije koji su okupljeni oko stola na kome su vaši omiljeni napici i neko slatko ili slano posluženje, dok uživate u razgovoru i smehu sa njima verujemo da imate jednu vedru i razdraganu sliku u glavi. Sada će vam sigurno biti jasnije zašto su moderni klub stolovi ipak zaslužili da im posvetimo ovoliko pažnje.


Gde se sve mogu naći moderni i luksuzni stolovi od mermera?


Uglavnom stilski nameštaj očekujemo da vidimo u nekim holovima luksuznih hotela, u ambasadama, nekim javnim državnim ustanovama, salama za sastanke visokih zvaničnika itd. Pre se mermer mogao naći samo u kraljevskim porodicama kraseći njihove vile. Prirodni kamen je uvek važio za oličenje luskuza i raskoši tako da nije bio dostupan svima. Međutim, danas je situacija drugačija pa je moguće da ovakav nameštaj imate i u sopstvenom domu, a da pritom niste plave krvi. Prirodni kamen će uneti svežinu u vašu kuću ili stan i budite sigurni da će prostor gde se nalazi neki mermerni komad izgledati glamurozno i sofisticirano. Što se tiče estetike, mermer kao materijal je neprevaziđen, a njegove funkcionalnosti čine da se on koristi i u izradi podova, zidova, kamina, bazena, klub stolova, trpezarijskih stolova i raznih drugih predmeta koji su unikatni radovi i kojima možete jedan kutak vašeg doma pretvoriti u pravi mali muzej.


Stolovi od mermera - odnos cene i kvaliteta


Kada pomislimo na mermer odmah dobijamo asocijaciju na glamur i luksuz pa samim tim pretpostavljamo da taj glamur mnogo košta. U poslednje vreme kada ih upoređujemo sa cenama drvenih stolova, to i nije neka drastična razlika. Obični drveni stolovi se brzo oštete, izgube svoj sjaj, mnogo su podložniji habanju i ogrebotinama i uglavnom ih svi posle nekog vremena prekrivamo krijući njihovo stvarno stanje. Ne mogu se pohvaliti dugotrajnošću u estetskom smislu za razliku od stolova od mermera čija lepota je večna. Upravo zbog te svoje karakteristike vredi izdvojiti novac za ovakav komad nameštaja. Ono što dobijate uveliko premašuje ono što ste uložili. Kada na stranu stavimo to što će se svi vaši gosti pa i vi iznova oduševljavati izgledom vašeg modernog stola od mermera, videćemo da mermerne ploče pružaju i niz funkcionalnih prednosti u odnosu na ostale materijale. Možemo izdvojiti sledeće najbitnije karakteristike kojima se mermer može pohvaliti:


  • Otporan
  • Dugotrajan
  • Podnosi visoke temperature
  • Ne upija vodu
  • Veoma lako se održava


Postoje mnoge opcije u načinu otplaćivanja nameštaja tako da treba iskoristiti sve te pogodnosti i priuštiti sebi ovaj, izgledom veoma luksuzan, a cenom pristupačan moderan sto od mermera. To će sigurno biti investicija na koju će cela porodica biti ponosna.


Kako izabrati moderan klub sto od mermera?


Dobro istražite pre nego što izabarete vaš klub sto od mermera koji će krasiti vašu sobu ili dnevni boravak. Zašto kažemo da dobro istražite? Zato što kada birate sto od mermera birate ga bukvalno za ceo život jer takav sto nije kao ostali drveni nameštaj koji morate menjati posle par godina. Na internetu imate zaista mnogo ideja gde možete videti razne boje mermera, različite oblike i dizajne. Morate razmisliti i o kombinaciji materijala. Mermer se idealno uklapa sa raznim vrstama materijala, sa drvetom se savršeno slaže u unutrašnjim prostorijama, dok mermer sa kovanim gvožđem može od vašeg dvorišta napraviti pravi raj za odmaranje.

Zato, ako nemate možda u glavi sliku kako biste voleli da vaš klub sto od mermera izgleda, pogledajte razne kataloge ili internet časopise i sigurno ćete naći onaj koji kao da je stvoren za vas. Ukoliko takav sto kamenorezačke radnje nemaju u ponudi, sačuvajte sliku i pokažite je. Sigurni smo da će vam izaći u susret i napraviti isti takav za vas.


Trpezarijski stolovi od mermera


Ako želite apsolutnu raskoš i glamur, onda sigurno razmišljate o velikom trpezarijskom stolu od mermera. S obzirom da se i u kuhinji provodi dosta vremena, treba to mesto učiniti što lepšim. U kuhinji se porodica okuplja i zajedno deli trpezu, tu se oseća porodična ljubav i povezanost, tu se razgovara uz ručak o raznim temama i tada je vreme kada ništa drugo nije bitno osim porodice. Uz trpezarijski sto od mermera, vaša porodica i vi ćete se osećati apsolutno kraljevski pri svakom obroku. Kao što će klub sto od mermera ulepšati vaš dnevni boravak, tako će i trpezarijski sto dati vašoj kuhinji taj izgled luksuza kome većina nas teži. Mermer u kuhinji je nepogrešiv izbor i trend koji prati ceo svet. Veoma je funkcionalan pa svojim karakteristikama ispunjava sve teške uslove kuhinje, a pritom je najlepši prirodni kamen koji će boravak u kuhinji i spremanje obroka učiniti dosta prijatnijim.Danas uz dosta malo detalja možete napraviti od svog doma oazu stila. Kada su u pitanju proizvodi od prirodnog kamena tu ćete osim estetike dobiti i veoma visok kvaliet i dugotrajnost. Dovoljna vam je jedna radna ploča od mermera u kuhinji ili kupatilu da vašem domu da potpuno drugačiji izgled. Klub sto od mermera ili trpezarisjki sto će biti sigurno prva stvar koju će svi primetiti pri ulasku zato što će zračiti lepotom i luksuzom, a sitni detalji kao što su vaze, svećnjaci ili pepeljare od mermera će dodatno podići ocenu izgleda vašeg doma na polju estetike. Sa mermerom, granitom ili kvarcom kao prirodnim materijalima koji su se jako dobro pokazali u praksi, sigurno ćete napraviti najbolji mogući izbor na duge staze, a njihovu lepotu potvrdiće konstantni pozitivni komentari vaših prijatelja.
Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Pročitajte još:

Klub stolovi - Sve što treba da znate na jednom mestu

Klub stolovi - mali detalj koji mnogo značiU svakoj dnevnoj sobi, kao po pravilu, klub sto će zauz...

Zabavne i lake ideje za uređenje doma za Uskrs

Pred jedan od najvećih i najradosnijih praznika o mnogo čemu razmišljate. Prosto želite da...

7+2 jednostavna načina za uređenje malog doma

Uređenje doma je samo po sebi izazov. Još ako se vaš dom ne može pohvaliti “kv...