Pred jedan od najvećih i najradosnijih praznika o mnogo čemu razmišljate. Prosto želite da Uskrs provedete u lepom porodičnom okruženju. Jedna od tih stvari koje treba da su vam na umu je i ta da vam dom bude uređen kako dolikuje. Zato da bi vam bar malo pomogli, predstavljamo vam neke zanimljive i lake ideje za uskršnje uređenje doma.

Kanta sa jajima

Kada ofarbate jaja zašto moraju da stoje u korpi? A gde da stoje, pitate se? Umesto uskršnje korpe, jaja stavite u kantu. Pre toga pustite maštu na slobodu pa lepite ukrase, bojite, crtajte ili čak dodajte nalepnice. Zatim kantu napunite uskršnjom travom i jednostavno poređajte ofarbana jaja.

Uskršnje drvo

Od ukrašavanja uskršnjeg drveta možete napraviti lepu porodičnu tradiciju. Uskršnje drvo će lepo izgedati ukrašeno lažnim jajima raznih boja. Uz to dodajte mu i dozu neobičnosti tako što ćete drvo ostaviti u kanti plave boje. Za detalje u dekoraciji vam mogu poslužiti i grančice koje ćete ofarbati u belu boju. Kada se osuše grančice stavite u kantu sa peskom i dodajte sve što vam padne na pamet. Kamenje, staklene kamenčiće...

Ukrašavanje vrata

Ukrašavanjem ulaznih vrata vi ustvari želite dobrodošlicu Uskrsu u vaš dom. Još jednom možete iskoristiti kakvu staru kantu. Ukrasite je cvećem i ofarbanim jajima. Tako ćete sem lepog izgleda vaših ulaznih vrata obradovati svakog ko vam dođe u dom.

Venčići od tkanine i papira

Ulazna vrata možete posebno dekorisati dodavanjem lepih venaca od tkanine ili papira. Iako vam se u prvi mah ovakav dekor može učiniti pomalo dosadan, uopšte nije tako. Na ovaj način možete iskazati svu vašu kreativnost, oblikovanjem venčića i dodavanjem vama dragih detalja.

Dekoracija klub stola

Klub sto je centralni deo svakog dnevnog boravka. Zato je posebno važno da baš on za Uskrs bude lepo dekorisan. To zapravo i nije toliko teško. Više puta smo do sada govorili o tome. Iskoristite vama drage sitne detalje sa kojima će vaš ekskluzivni klub sto dobiti poseban izgled.

Dekoracije od stakla

Za pravljenje ovakvih dekoracija mogu da vam posluže akvarijum koji ne koristite ili zvono za torte. Jednostavno ubacite sve vaše omiljene uskršnje ukrase i postavite na mesto gde će svi koji taj dan dođu u vaš dom moći da vide.

Dekoracija salveta

Još jedan način dekoracije u kojoj može učetvovati cela porodica. Sve što je potrebno za aktivnost cele porodice su čepovi od flaša. Njih ofarbajte u žutu boju a zatim markerom nacrtajte oči. Od narandžastog papira napravite kljun i zalepite na čep. Na poleđini dodajte žuto pero i za čas ćete napraviti pile koje možete zalepiti na traku za salvete.

Gnezdo od granja

Proslavite Uskrs i dolazak proleća u isto vreme. Kako? Kupite gnezdo od grančica ili još bolje, napravite ga sami. Napunite ga ofarbanim ukršnjim jajima i dobićete predivnu dekoraciju za centar vašeg mermernog trpezarijskog stola.

Kartoni od jaja

Možda vam zvuči čudno, ali nemojte bacati kartone od jaja. Čak i njih možete iskoristiti za uskršnje uređenje i dekorisanje doma. Odaćemo vam tajnu kako to da uradite. Udubljenja na kartonu ofarbajte drvenim štapićima u različite boje. Kada se osuše zalepite štapić na odgovorajaću boju, a onda stavite plastična uskršnja jaja unutra. 

Šareni venci

Od rama za slike možete napraviti sjajnu uskršnju dekoraciju. Sve što vam je potrebno za tako nešto je dekorativno cveće. Lepite latice cveća sve dok ram ne bude skroz popunjen. Zatm kao završni detalj u pletenicu umotajte tkaninu po želji i zakačite na vašu dekoraciju.

Venac od konaca

Kada uređujete dom za Uskrs možete na zabavan način da uključite i najmlađe. Potrebno vam je samo nešto u formi venca i nekoliko konaca različitih boja. Lepkom obezdebite početak i kraj konca, i pustite vašoj deci da sami dekorišu venac. Kada završe dodajte lepu dekortivnu traku kojom čete ovaj ukras okačiti na vrata.

Venac od uskršnjih jaja

Za ovu dekoraciju doma su vam potrebna plastična jaja. Probušite rupice na jajima i dekorišite ih ukrasnim papirom. Papir pre toga isecite na trake pa ih lepite sve dok sva jaja ne budu prekrivena. Sa malo žice povežite povežite sva jaja u venac i vaša dekoracija je gotova.

Venac sa uskršnjim jajima

Iako deluje isto kao prethodni venac, ipak je nešto sasvim drugačije. Evo i kako. Iskoristite jedan običan venac od grančica, dekorativna jaja i nešto trake. Zalepite jaja na venac i za čas ćete dobiti sjajan šareni ukras koji će krasiti vaš dom.

Venci sa leptirićima

Na dekorativnom papiru nacrtajte leptiriće. Kada ih isečete iskoristite tanki konac kako bi dobili antente leptirića. Čak i na najobičnijem vencu će imati sjajan efekat.

Tegle sa cvećem

Lak i jako kreativan način da iskoristite sve tegle koje se dugo skupljaju. Jednostavno uklopite boju cveća sa jajima, poređajte ih okolo i dobićete neodoljivu ukršnju dekoraciju.

Jaja sa mahovinom

Ovako dekorisanja uskršnja jaja podsećaju na proleće, na sunce, buđenje prirode. Prosto ćete ih obožavati.


Želimo vam da predstojeće dane praznika provedete u društvu onih koje volite, uz dobro druženje, zalogaj i čašiću. Nadamo se da smo vam ovim predlozima bar malo pomogli da vam ti dani budu još lepši. 

Hristos Vasrkse!


Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Pročitajte još:

Saveti i ideje za izradu modernih klub stolova od mermera

Da li ste u procesu renovniranja dnevnog boravka? Ili možda planirate renovniranje u skorijoj budu...

Moderni i luksuzni klub stolovi od mermera

Kada uđete u nečiji dom, verovatno prvo što primetite jeste nameštaj. Od njega dosta...

Komode za dnevnu sobu – moderna i unikatna rešenja po meri

U jednom od prethodnih tekstova, koji se ticao uređenja moderne dnevne sobe pisali smo o važnosti ...