Klub stolovi - mali detalj koji mnogo znači


U svakoj dnevnoj sobi, kao po pravilu, klub sto će zauzeti centralno mesto. Uglavnom postavljen između TV komode i sofe, manjih ili većih dimenzija, na svoju površinu prima mnoštvo korisnih predmeta i dekoracije, pa tako omogućava obavljanje najrazličitijih funkcija. Detalj je koji zaokružuje prostor, akcentuje ga, daje mu šarm, identitet... Objedinjuje funkcionalnost i dizajn, pa kao takav biva izuzetno značajan detalj uređenja enterijera.


Istorijat klub stolova


Prvi klub stolovi u Evropi pojavili su se u Britaniji tokom kasne Viktorijanske ere. Istorijski izvori upućuju i na činjenicu da se niski stolovi, poput današnjih klub stolova, pojavljuju u Otomanskom carstvu, kao stolovi oko kojih se sedelo u baštama. Istovremeno, ovaj koncept je bio rasprostranjen i u Japanu, a Britanija je primala japanske uticaje...

Iako, na primer, nisu postojali u vreme Luja XVI, u kasnom XIX veku bivaju pravljeni i oblikovani u skladu sa estetskim karakteristikama ovog stila.

Kako izabrati klub sto?


Prilikom odabira klub stola koji će odgovarati našim potrebama, treba proanalizirati celokupan ambijent. Ovde, prvenstveno, govorimo o dimenzijama . Bitno je, takođe, da klub sto ponese neku od karakteristika prostora u kome se nalazi. To može biti boja, oblik, materijal ili stil uređenja.  Na izvesan način, on je poveznica dnevnog prostora, pa je bitno da njegov odabir dnevni boravak učini skladnim i hramoničnim.

Klub stolovi po meri


Iako je tržište bogato velikim brojem gotovih klub stolova, u širokoj paleti boja, materijala i oblika, budite sigurni da će izrada po meri pomiriti svaku potrebu i zahtev koji imate. Sigurno će biti napravljen u dimenzijama i visini koju zahtevate, moći ćete da se opredelite za boju i materijal koji najbolje igraju sa celokupnim prostorom.


Koliko su klub stolovi značajni za uređenje enterijera?


Klub stolovi, bez obzira na dimenzije, mogu biti svojevrsni ukras vašeg enterijera. Oni su centralna tačka dnevnog boravka, detalji koji privlače pažnju i koje je nemoguće ne primetiti. Istaći će stil uređenja enterijera, naglasiti ideju prostora i zaokružiti priču koju su ostali elementi započeli.

Visina klub stolova i kako je odrediti?


Kada govorimo o visini klub stolova, postoje preporuke, ali ne i tačni odgovori. I ovde će glavnu ulogu igrati naše potrebe i stil uređenja koji preferiramo. Godinama unazad najpopularniji izbor predstavljali su sasvim niski klub stolovi, čija je ukupna visina bila tek 15 centimetara. Danas, ipak, potrošačke navike pokazuju nešto drugačije tendencije. Najviše se kupuju klub stolovi čija je visina u opsegu od 30 do 40 centimetara.

Važno je da klub sto bude niži od sedalnog dela sofe ili garniture koja će ga pratiti. Test može biti sledeći- Važno je da, kada sedite na garnituru, čašu spuštate na klub sto (nikako je ne treba dizati uvis – ka stolu; u tom slučaju smo pogrešili visinu).

Klub stolovi se često, osim za postavljanje dekoracije na ploču stola, koriste i za odlaganje raznih sitnica i predmeta u police ili fioke koje se nalaze ispod.

Upravo će zato dimenzije klub stolova zavisiti od namene koju im damo. Ukoliko planiramo da naš klub sto ima pretinac za odlaganje, njegova optimalna visina može biti 35 centimetara.


Dimenzije klub stolova


Klub stolovi dolaze u dosta različitih dimenzija, kako bi se najbolje prilagodili različitim prostorima. Za male dnevne boravke, najbolji izbor mogu biti stolovi koje ćete, vođeni ograničenjima, naručiti i izraditi po meri. Na tržištu možete pronaći stolove čije su dimenzije 70x70, 80x80 cm.. ili pak one veće, koji se izrađuju u dužinama koje prelaze metar.

Za velike dnevne sobe možete birati klub stolove većih dimenzija ili se, pak, odlučiti za dva manja klub stola, od kojih će se jedan naći uz fotelju, a drugi blizu troseda. Ovo je pametan izbor ukoliko u dnevnom boravku imate dosta mesta za sedenje. Odabirom dva ili više klub stolova u jednoj prostoriji obezbedićete da ih svaki od korisnika sa lakoćom može koristiti, bez ustajanja sa mesta na kom sedi.

Kako se mermer uklapa u klub sto?


Tržište je, osim raznim oblicima i dimenzijama, bogato i različitim materijalima od kojih se klub stolovi izrađuju. Ukoliko želite da od ovog komada napravite posebno efektan detalj prostora, pravi odabir materijala može biti upravo mermer. Možete ga koristiti samo za gornju ploču stola, dok će noseća konstrukcija biti izrađena od nekog drugog materijala.

Posebno je efektna izrada mermernog klub stola, koji će podsećati na mermernu kocku. Osim gornje ploče, u ovom slučaju su i bočne strane izrađene od mermera.

Budite sigurni da će ovakav odabir materijala za klub sto izdvojiti vaš prostor, učiniti ga luksuznim i nezaboravnim.

Koliko su trajni klub stolovi od mermera?


Važno je znati da, kada kupujete klub sto od mermera, Vi, osim estetske prefinjenosti, kupujete i dugotrajnost, jer je poznato da su prirodni materijali jako izdržljivi. Odluka da ulažete u kvalitet će Vam se isplatiti. Mermer  je neprolazni klasik, ali je , takođe, i izuzetno trajan i jak materijal. Otporan je na uticaje- hemijske i mehaničke. Neće se deformisati, niti će promeniti oblik, već će ostati upravo onakav kakvim ste ga kupili.


Zašto luksuzni objekti prave klub stolove od mermera?


Upravo iz razloga koje smo prethodno naveli, vlasnici luksuznih objekata, bilo da su u pitanju stambeni ili komercijalni prostori, često odlučuju da svoje prostore obogate klub stolovima od mermera.

Mermer je neprolazan materijal, klasik, blistavi kamen koji svojim izgledom uliva osećaj moći i trajanja. Odluka da se prostor obogati detaljima od mermera je uvek dobra ideja. Činjenica je da će, u mermeru, svaki prostor zasijati punim sjajem.

Unikatni klub stolovi


Ukoliko imate potrebu da u potpunosti izdvojite svoj dom i dnevni boravak od svih ostalih, da stvorite nešto što je drugačije i izuzetno, Anastasijević Enterijeri su tu da Vam ponude sasvim unikatno rešenje. Stvorićemo dizajn o kome sanjate, razviti viziju zajedno, obučenu u oblik i ton koji Vi izaberete. Odlučite se za klub sto od mermera ili za kombinaciju mermera i punog drveta, a mi ćemo se pobrinuti da vaša unikatna vizija postane stvarnost.


Ukoliko želite da moderni klub stolovi budu predmeti kojima će se apsolutno svi iznova oduševljavati, posetite nas. 

Doživite uživo lepotu prirodnih materijala, osetite kvalitet koji će trajati godinama. 

Anastasijević enterijeri će vam predstaviti sve moguće varijante vašeg budućeg klub stola, ukoliko vam je teško da se odlučite, naš stručni tim je tu da vam otkloni sve nedoumice i da vam pomogne pri izboru. Sa nama je vaš enterijer u pravim rukama.

Za sve informacije pozovite:Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


Pročitajte još:

Moderni i luksuzni klub stolovi od mermera

Kada uđete u nečiji dom, verovatno prvo što primetite jeste nameštaj. Od njega dosta...

Trpezarijski sto – unikatna, dizajnerska i moderna rešenja

Od početaka civilizacije, zajedništva i kolektivnog življenja, ognjište je bilo nepr...

Dobre ideje za lako uređenje kupatila

Urediti dom je zanimljiv, ali i zahtevan poduhvat. Za njega treba imati od vremena i novca, do ideja...